Verd urbà i biodiversitat: La necessitat de repensar el model de jardineria

Verd urbà i biodiversitat

La necessitat de repensar el model de jardineria

 

La sequera estructural que pateix Catalunya i la perspectiva d’un canvi climàtic que afectarà especialment la conca mediterrània obliga a replantejar el conjunt de la jardineria municipal, amb una planificació a curt i mitjà termini. 

És per això que des del govern municipal s'ha aprofitat aquesta campanya de tardor per introduir ja alguns canvis:

Terrall


Assaig de tres intensitats diferents d’esporga dels plàtans del Terrall, seguint la línia dels darrers anys.

 

Arbrat municipal


Renovació de l'arbrat del carrer de Nostra Senyora de Montserrat, amb exemplars mal formats, d'ombra escassa, plantats damunt de la xarxa d'aigua potable, i que deixaven el carrer brut i enganxós. Es preveu que aquest mateix hivern es podrà reposar l'arbrat del carrer, això sí, plantant-lo baix a la calçada.

Estudi també la renovació de l'arbrat de l'avinguda Carrasco i Formiguera, valorant l'afectació que aquesta renovació pot tenir a la xarxa d'aigua potable.

 

Jardineres


Reducció del nombre de jardineres repartides pels carrers i places de les Borges (unes 95 aquest juny passat), per les hores de reg que requereixen, traient també les jardineres aèries instal·lades fa un any.

 

Guia municipalAixí mateix, s'ha encarregat la redacció d’una guia municipal amb criteris orientatius per afrontar aquest canvi de model de jardineria, sense descartar que més endavant aquesta guia pugui prendre forma de Pla d'arbrat municipal.

Verd urbà