Núria Palau reclama el lliurament dels 96 pisos de la SAREB a l'Ajuntament de les Borges per a poder disposar d'habitatge social i assequible

L'alcaldessa ha explicat en sessió parlamentària que la SAREB disposa de 96 habitatges, 62 dels quals corresponen a dos blocs, que es van començar a construir el 2006, però que no es van acabar. En conseqüència, no es va poder fer el certificat de final d'obra, el qual permetria poder registrar el bloc al cadastre. Actualment, els edificis estant tapiats i generen molt mala imatge per al municipi. Per tant, es tracta d'una infraestructura molt gran en desús, que no consta inscrit enlloc, no paga impostos i que amb el temps es va deteriorant. En aquest sentit, Palau ha plantejat que aquests immobles es cedeixin inicialment a l'INCASOL, per tal que pugui finalitzar la seva construcció i posar-los a disposició del consistori.

D'altra banda, pel que fa a la resta dels 34 immobles hi ha un bloc de 6 habitatges que actualment es troba ocupat il·legalment. Els 26 restants són cases unifamiliars que es troben ubicades en diferents carrers del municipi i que estan en greu problema de deteriorament pel que fa a colònies de coloms, filtracions d'aigua i plagues diverses. Una vegada exposades aquestes dades, l'alcaldessa ha expressat que amb tota aquesta quantitat d'habitatges, que en definitiva hem acabat pagant entre tots, no pot ser que a les Borges no disposem de solucions residencials per a qui les necessiti de veritat.

A més a més, hi ha un altre bloc, de 72 habitatges també construïts el 2006 i propietat de dos grans tenedors que es troba en molt mal estat. 19 dels 22 habitatges de CORALHOMES estan ocupats i les 50 d'INMOCAIXA restants la majoria es troben buits o ocupats il·legalment. Dels 22 pisos ocupats, alguns ho han estat per delinqüents buscats per la justícia.

L'alcaldessa de les Borges al Parlament de Catalunya