Montse Freixa presenta a la Fira tallers de tastos per entendre millor l’oli d’oliva
La coneguda ‘sommelier’ proposa una activitat molt creativa i un petit campionat per als millors paladars
La 27a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques incorpora una de les veus més expertes en el coneixement de l’oli d’oliva. Es tracta de la xef Montse Freixa, popularment coneguda com la ‘sommelier de l’oli’ i que conduirà, dissabte i diumenge, dues llargues sessions de diferents tastos de l’or líquid.
Es tracta de propostes creatives basades en el mètode que ella anomena Evòóeasy. Sota suggeridors títols com No arrufis el nas, Amb un pam de nas, A ull nu, Si l’encerto l’endevino, Jo només compro oli bo, Els dels súper’s, Ja hem begut oli...”, Freixa ensenyarà, a través de curts i intensos tallers de mitja hora cadascun, els secrets per diferenciar els olis bons dels no tan bons.
Les sessions, que tindran lloc al llarg de tot el dia a l’Espai Tast de la Fira, inclouran un petit campionat per als paladars més hàbils. Tots els participants hauran d’inscriure’s prèviament a través del web oficial de la Fira de l’Oli.