MANIFEST UNITARI PER RECLAMAR UN SERVEI DE RADIOLOGIA AL CAP DE LES BORGES BLANQUES

El dissabte 18 de novembre va tenir lloc davant del CAP una manifestació convocada pels ajuntaments de l'àrea de l'ABS de les Borges Blanques i el consell Comarcal de les Garrigues, per reclamar un servei de radiologia. Aquest és el manifestu unitari que es va llegir:

Davant de l’anunci del Servei Català de Salut de denegar de manera definitiva el servei de radiologia al CAP de les Borges Blanques, al·legant ineficiència del servei, els sotasignants expressem el nostre total desacord i instem a que l’organisme revisi la seva decisió.

El Govern de la Generalitat ja es va comprometre quan es va inaugurar el nou edifici del CAP de les Borges Blanques, el 2010, que aquest comptaria properament amb el servei de radiologia. El conseller de Salut d’aleshores, Boi Ruiz, va arribar a adjudicar la compra d’equips de radiologia destinats a les Borges, a l’empresa Siemens.

Tretze anys després, Salut descarta la dotació del servei de radiologia argumentant que pel volum de població no seria eficient tècnicament, un aspecte que considerem no s’ha tingut en compte per exemple en l’Àrea de Salut de Montblanc, de menor població i que l’any passar va estrenar servei de radiologia.

Sostenim que garantir l’accés òptim als serveis bàsics per totes i tots els garriguencs i en especial dels col·lectius de la gent gran, hauria de ser una prioritat per qualsevol govern municipal i que la nostra població ha de tenir els mateixos drets que qualsevol altre habitant de Catalunya. Afirmem que és un greuge comparatiu en un moment de despoblament de nuclis rurals.

Els ajuntaments, entitats i col·lectius signants d’aquest document denunciem que es prioritzi la rendibilitat i s’oblidin aspectes socials i reclamem que es consideri de manera favorable la proposta de resolució sobre el servei de radiologia de les Borges Blanques .

MANIFEST UNITARI PER RECLAMAR UN SERVEI DE RADIOLOGIA AL CAP DE LES BORGES BLANQUES