Les Borges substitueix la porta del Pavelló de l’Oli per una d’automàtica per fer l’espai més accessible
L’Ajuntament de les Borges ha substituït la porta principal del Pavelló de l’Oli per una d’automàtica, que fa que aquest espai sigui més accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. Aquesta mesura forma part del conjunt d’iniciatives que ha dut a terme el consistori borgenc amb l’objectiu d’eliminar barreres arquitectòniques dels espais públics, i que també han suposat la substitució de la porta d’entrada posterior a l’Ajuntament i la projecció de noves obres que ja no incorporen elements arquitectònics que restin accessibilitat, entre altres coses.
La substitució de la porta del Pavelló de l’Oli ha tingut un import de 6.295 euros, IVA inclòs, i ha anat a càrrec d’una empresa especialitzada. Així, el pavelló comptarà amb una porta principal accessible per a persones amb mobilitat reduïda, la més pròxima al Bar de Vidre, i que continuarà sent l’accés principal per als espectadors i espectadores dels diferents espectacles que s’organitzen, de les activitats esportives, i també serà la porta d’entrada a l’espai expositiu de la Fira de l’Oli durant el certamen, entre altres. Igualment, l’espai conservarà dues portes laterals de més gran format que permeten accedir al pavelló amb materials d’una manera més còmoda, i que també actuen de porta d’emergència.
L’Ajuntament, el primer espai que es va fer accessible
Aquesta renovació se suma a la que es va dur a terme, ara fa dos anys, a la porta del darrere de l’Ajuntament de les Borges, que també es va substituir per una d’automàtica per fer l’espai més accessible. En concret, es va canviar el sistema de la porta de l’aparcament, en l’accés pel carrer Marquès d’Olivart. D’aquesta manera, ja són dos els equipaments municipals que disposen d’una porta automàtica i que, per tant, eliminen les barreres arquitectòniques i esdevenen accessibles per a tothom.
Els nous projectes eliminen barreres arquitectòniques
L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que totes les petites accions que es duen a terme als edificis i espais públics “sumen” a l’hora de fer de la capital garriguenca “un municipi per a tothom”, i que per tant, “també té en compte les persones de mobilitat reduïda”. Palau ha explicat que el consistori ja treballa amb aquesta premissa en tots els projectes nous i ha avançat que també s’estudia, per als pròxims mesos, la substitució d’una de les portes de la Biblioteca Marquès d’Olivart per una d’automàtica.