Les Borges Blanques continua amb l’estalvi d’aigua amb la instal·lació de reg automatitzat al pati de l’escola Joan XXIII

La plantació dels castanyers al pati de l’escola Joan XXIII té una doble funció: d’una banda, dotar d’ombra la zona d’oci per a les i els alumnes del centre escolar a la primavera i estiu, quan fa més calor, i de l’altra, el sistema de reg per aquests arbrers serà automatitzat, amb el que “es podrà controlar de forma mecànica el consum d’aigua perquè sigui equilibrat per tal de mantenir els castanyers però sense malbaratar el consum de l’aigua”, detalla Palau. A més a més, dels castanyers, al pati de l’escola que instal·larà tres fonts d’aigua.

Conscienciar sobre el malbaratament

Cal recordar que al passat mes de desembre, el consistori de les Borges fou pioner en aprovar una nova Ordenança Municipal per a l’Estalvi d’Aigua, que serveix per regular la incorporació i utilització de sistemes d’estalvi d’aigua als edificis i construccions, així com a les piscines i zones verdes.

Alhora, la nova ordenança preveu el règim jurídic aplicable en situació d’excepcionalitat o d’emergència en sequera i, igualment, es tracta d’una iniciativa que afavorirà l’Ajuntament a l’hora d’obtenir subvencions per construir un nou dipòsit d’aigua. Aquesta ordenança contempla sancions de fins a 600 euros en els casos de malbaratar l’aigua en espais lúdics i regar zones verdes en períodes de sequera.

Pati de de l’escola Joan XXIII.