L'Ajuntament de les Borges i la Fundació Aspros signen un conveni de col·laboració per sumar accessibilitat cognitiva a la capital garriguenca

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha siguat un conveni de col·laboració amb la Fundació Aspros, entitat sense afany de lucre que des de l'any 1962 treballa per aconseguir la inclusió i la igualtat d'oportunitats de totes les persones, amb la voluntat de convertir la capital garriguenca en un espai més accessible en l'àmbit cognitiu.

Mitjançant aquest acord, el grup 'Validem' de la Fundació Aspros avaluarà els espais públics de la capital de les Garrigues per analitzar la seva accessibilitat. Posteriorment, es farà una proposta d'adaptació i la validació d'aquests espais, per tal de corroborar que es converteixen en espais accessibles cognitivament per a totes les persones.

D'entre aquestes iniciatives ja s'ha posat en marxa la primera avaluació de l'entorn en un dels edificis més importants del municipi: l'Ajuntament. A més a més, en el marc de la celebració de la 60a Fira de l'Oli i les Garrigues, s'ha fet la valoració de l'espai on se celebra aquesta trobada, així com del programa informatiu.

El consistori del municipi i el seu equip de professionals es comprometen a cursar formacions específiques de sensibilització, dutes a terme per part de la mateixa Fundació Aspros. D'aquesta forma, s'assegura que l'atenció a les persones sigui la més adequada i amb els suports necessaris per potenciar l'autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, a banda de totes aquelles que puguin requerir unes necessitats similars.

Un equip de treball amb un clar propòsit

El grup 'Validem' forma part del servei d'Accessibilitat Cognitiva i Comunicació Augmentativa i Alternativa "Fem-ho fàcil", que l'entitat ha creat recentment, i que dona compliment a l'article 9 de la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. En aquest document, es declara que s'ha de garantir l'accés de totes les persones a la cultura, béns, espais i materials, i que han de ser fàcils d'entendre per a tothom.

El grup 'Validem' a les instal·lacions de l’Ajuntament de les Borges