L’Ajuntament de les Borges crea la regidoria d’Entitats cíviques i incorpora els drets LGTBI a la de Benestar Social

24/11/2021

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de les Borges Blanques de constitució del nou cartipàs municipal, celebrat aquest dijous, 4 de juliol al vespre, ha aprovat crear la regidoria d’Entitats cíviques, que anirà a càrrec de la primera tinent alcalde, Núria Palau, i la incorporació dels drets dels col•lectius de Lesbianes, Gais, Transexuals, Bisexuals i Indeterminats al nom de la de Benestar Social i Salut, sota la responsabilitat de la regidora Ariadna Salla, com a principals novetats d’aquest mandat 2019-2023.

L’alcalde Enric Mir ha destacat que “aquest nou cartipàs, reflecteix la sensibilitat social i envers les entitats que fan poble d’aquest Govern, a banda de recollir tots i cada un dels nostres compromisos electorals en aquest aspecte”. En el mateix ple també s’ha aprovat el retorn de les carteres de Medi Ambient, Agricultura i Parcs i Jardins a l’alcaldia, que Mir ja havia ostentat en el seu primer mandat 2011-2015, i que s’afegeixen a les d’Hisenda i Comunicació. Al seu torn, la número 2 de Junts per les Borges, Núria Palau, serà la portaveu de la formació, serà la 1a tinent d’alcaldia i portarà les carteres de Governació, Recursos Humans, Entitats cíviques, Mitjans de comunicació i Festes.

El número 3, Jordi Ribalta, serà 2n tinent alcalde i gestionarà l’àrea de Promoció Econòmica, Comerç, fires i turisme, Indústria, i Noves tecnologies. La número 4, Maria Fusté, serà la 3a tinent d’alcalde i serà la responsable de la regidoria d’Ensenyament, Transparència i participació. El número 5 de Junts, Daniel Not, que juntament amb els 4 primers edils de la seva formació integraran la Junta de Govern Local, passarà a assumir la cartera d’Urbanisme, Vies públiques i camins.Al seu torn, la número 6, Ariadna Salla, s’encarregarà de les àrees de Cultura i patrimoni, Benestar Social, Salut i LGTBI, i la de Festes. La 7a regidora, que s’estrena al consistori borgenc, Maricel Viladoms, s’ocuparà de les regidories d’Esports i Joventut. Totes dues, juntament amb l’alcalde Enric Mir, integraran la Comissió de coordinació de la gestió municipal.

Pel que fa a les Comissions Informatives de caràcter permanent, es mantindran les dues actuals, la d’Economia, urbanisme i promoció econòmica; i la de Governació, cultura, polítiques socials i ciutadania, en les que Junts, a més a més de l’alcalde hi tindrà 3 representants, i el Grup Municipal de Borges per la República en tindrà 2, i també s’ha aprovat que aquest grup tingui al seu cap de llista, Josep Ramon Farran, com a portaveu i a la seva número dos, Ma Eugènia Porqueres com a portaveu adjunt.

En la sessió també s’ha acordat que els plens ordinaris es continuïn celebrant els darrers dijous no festius dels mesos imparells, les Juntes de Govern Local i les Comissions de coordinació de la gestió municipal, cada setmana els dimecres no festius, i les Comissions Informatives la setmana anterior al Ple. En relació al règim de dedicació i les retribucions i indemnitzacions dels membres de la nova corporació seran de 60 euros per assistir al Ple, 25 euros per anar a la Comissió Informativa i 190 euros per assistir a la Junta de Govern Local. A més, cada grup municipal continuarà rebent 30 euros al mes i 45 euros més per regidor electe.

Finalment, a més de nomenar els representants de la Corporació en òrgans col•legiats que són competència del Ple, també s’ha aprovat el conveni entre el Departament de Cultura, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i l’Ajuntament per a la concessió d’una subvenció directa al consistori borgenc per la construcció i direcció d’obra de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues. El mateix preveu una despesa plurianual d’un total de 2.416.968 euros, que avançarà l’Ajuntament i que a continuació subvencionarà la Generalitat.

L’Ajuntament de les Borges crea la regidoria d’Entitats cíviques i incorpora els drets LGTBI a la de Benestar Social