L’Ajuntament de les Borges arriba a un acord amb la ITV TÜV SÜD per fer inspeccions de seguretat en ciclomotors

La Policia Local de les Borges Blanques podrà comminar els conductors de ciclomotors a passar una inspecció tècnica de seguretat a l’estació d’ITV TÜV SÜD de la localitat si detecta alguna possible infracció. Aquesta és una inspecció com les habituals però sense data de caducitat específica, ja que es manté la que té vigent el vehicle en aquell moment.

 

Representants del govern municipal, de la Policia Local i de l’estació d’ITV es van reunir ahir i van acordar que els agents podran requerir als conductors a personar-se a la ITV i haver de passar un control complet del vehicle, que inclou mesuraments de soroll, de velocitat, de llums i de frens, entre altres aspectes. Si la inspecció surt favorable, el cost l’assumirà l’empresa de la ITV, però si surt desfavorable l’haurà d’assumir el propietari del ciclomotor, a més de la possible multa, si s’escau. Cal recordar que la velocitat màxima permesa d’un ciclomotor és de 45 km/h.

 

El govern municipal espera que aquesta mesura contribueixi a dissuadir actituds incíviques, com ara soroll o velocitats excessives a les nits. Els últims dies ja s’han interposat algunes sancions per acceleracions brusques i estridents, tal com preveuen les ordenances municipals en vigor.

 

Les Borges Blanques, 21 de juliol de 2023.

Edifici de la ITV de les Borges Blanques