L'Ajuntament de les Borges aprova el projecte per construir un nou dipòsit d'aigua potable

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat el projecte per substituir l'històric dipòsit d'aigua crua de l'estació de tractament d'aigua potable (ETAP) per un nou dipòsit cobert per destinar-lo a la reserva de l'aigua un cop tractada i disponible per al subministrament a la població. La nova instal·lació permetrà augmentar la capacitat d'aigua que s'hi emmagatzema i, en estar dividit en dues meitats, permetrà que s'hi duguin a terme neteges sense afectar l'abastiment d'aigua potable. El projecte té un import total 804.995,43 euros i, tenint en compte que es tracta d'un projecte molt ambiciós, està previst que es dugui a terme en dues fases.

En concret, la decisió de substituir el dipòsit d'aigua s'ha pres davant les mancances estructurals que presenta l'actual infraestructura, que d'acord amb els informes tècnics es troba molt deteriorada a causa de la fatiga dels materials i no permet omplir-lo totalment. En aquest sentit, el nou dipòsit que projecta l'Ajuntament tindrà, en la primera fase de les obres, una capacitat de 1.300 m³, i permetrà disposar d'una reserva d'aigua per donar subministrament durant 24 hores, molt superior a la capacitat de reserva del dipòsit actual que és de sis hores, amb 375 m³. Igualment, està previst que la reserva d'aigua amb la totalitat de la infraestructura acabada sigui de 40-48 hores, amb una capacitat total de 2.555 m³.

Les actuacions que preveu el projecte

El projecte, que ha estat aprovat pel consistori i ara està pendent dels informes d'Urbanisme i de la Diputació de Lleida, preveu l'enderrocament de l'actual Dipòsit d'Aigua Crua de la ETAP, situat al carrer Carrerada i la construcció d'un nou Dipòsit d'Aigua tractada partit en dues meitats en aquesta mateixa ubicació, així com les connexions necessàries a l'ETAP. Igualment, l'actuació inclou les obres d'arranjament del perímetre del dipòsit a nivell de moviment de terres i realització de les canalitzacions i instal·lacions pel seu funcionament.

El consistori borgenc també ha sol·licitat una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) amb l'objectiu que financi 257.810 euros dels 499.581 pressupostats per aquesta primera fase del projecte de construcció del nou dipòsit d'aigua potable.

Una foto d'arxiu del dipòsit d'aigua de les Borges