La capital garriguenca celebra el segon concurs per premiar l'engalanament de balcons amb plantes i flors naturals

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha engegat una nova edició de 'Borges en flor', la campanya d'engalanament de balcons de la vila, que per segon any consecutiu premiarà els tres balcons, terrasses i finestres més ben decorats de tots els que participin en el Concurs d'engalanament de balcons.

Aquesta setmana s'ha encetat el període d'engalanament de balcons, després de finalitzar les inscripcions aquest 30 d'abril. Els veïns i veïnes participants hauran de tenir els seus balcons engalanats, com a mínim, fins al pròxim 6 de juny. El concurs es duu a terme en el marc de la 7a edició del Garrigues en flor, i hi poden participar tots aquells veïns i veïnes de la capital garriguenca que decorin els seus balcons, terrasses i finestres amb plantes naturals de temporada i siguin visibles des del carrer.

Tres premis per incentivar l'engalanament de balcons

Les persones participants podran optar a tres premis diferents: un primer premi format per un lot de productes del municipi i un lot d'olis de la carta d'olis de les Borges, tot valorat en 150 euros; un segon premi format per un lot d'olis valorat en 100 euros, i un tercer premi amb un lot de productes borgencs que tenen un valor de 50 euros.

Durant aquest mes de maig, un jurat format per l'alcaldessa de les Borges, dues persones tècniques de l'Ajuntament i dos representants vinculats al món de la jardineria del municipi visitaran els diferents balcons presentats al concurs. En concret, valoraran l'originalitat, la qualitat artística, el disseny, el color, la perdurabilitat de la decoració i la visibilitat de la via pública, a partir dels quals elaboraran un veredicte, i s'atorgaran els premis.

A més a més, en el marc de la campanya, el consistori borgenc confeccionarà un mapa del municipi en què s'indiqui la ubicació dels balcons engalanats, perquè totes aquelles persones que ho desitgin els puguin visitar.

El primer premi del concurs de l'any passat