Imma Rebula, nova caporal en cap de la Policia Local de les Borges

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha nomenat aquest dijous, 9 de març, l'Imma Rebula com a nova caporal en cap interina de la Policia Local de les Borges, en substitució del fins ara caporal, Alfons López. Es tracta de la primera dona que ostenta aquest càrrec en tota la Policia Local de la demarcació de Lleida.

Rebula té 47 anys, és mare de dos fills i té tretze anys d'experiència com a Policia Local. La nova caporal de les Borges tenia una empresa fins que l'any 2008 va voler donar un gir a la seva vida i va començar a estudiar l'oposició de policia local. Després de dos anys de formació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), el 2010 va començar a treballar a Balaguer, fins al setembre del 2021, en què es va traslladar a les Borges, on ha exercit de Policia Local durant un any i set mesos. Ara, arran de la comissió de servei a Mollerussa del fins ara caporal de les Borges, Alfons López, Rebula encara el repte d'estar al capdavant de la Policia Local borgenca.

Rebula es defineix com una persona "emprenedora" i "de reptes", amb la qual cosa assegura que "crec que puc fer una bona tasca, així que donaré el màxim de mi, i em deixaré assessorar pels grans professionals que tenim a les Borges". La nova caporal de les Borges explica que el fet d'haver treballat com a Policia Local en aquesta mateixa ciutat ja li dona avantatges, ja que coneix les necessitats de la ciutadania borgenca.

Per la seva banda, l'alcaldessa borgenca, Núria Palau, ha explicar que "apostem per nomenar la primera dona cap d'una comissaria policial a les comarques de Lleida, ja que a part d'una dilatada experiència i una gran formació, considerem que té les millors aptituds per dur a terme amb èxit aquest sempre complicat encàrrec". Per a Palau, la visibilització de les dones preparades en llocs de poder "ha de ser una prioritat de tots els governs d'arreu", ha dit.

Un compromís amb la ciutadania borgenca

Per a Rebula, la clau de la seva feina és la proximitat amb la ciutadania per tal de donar seguretat a tothom. La nova caporal borgenca és conscient de la vulnerabilitat dels infants i la gent gran, així com la que pateixen totes les persones arran de les conseqüències de la Covid i de la posterior crisi econòmica i social. Per la qual cosa, juntament amb tot l'equip de la Policia Local borgenca, es marca el repte de donar un cop de mà a tots aquells qui ho necessitin. Igualment, creu que el fet de fer pedagogia, a través de xerrades a l'escola, per exemple, té una incidència molt positiva en la ciutadania. Per tot això, Imma Rebula s'ha compromès a "donar seguretat als vianants, a la ciutadania i a les Borges", ha dit.

 

L'alcaldessa Núria Palau amb la nova caporal en cap, Imma Rebula