Els germans Torres es refermen com a ambaixadors de l’oli de les Borges
Els prestigiosos xefs del restaurant Cocina Hermanos Torres, Sergio i Javier, han signat aquest divendres un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de les Borges Blanques i les persones productores d’oli al municipi per tal de difondre l’or verd de les Garrigues a través d’una carta d’olis que permetrà que aquests dos cuiners, guardonats amb dues estrelles Michelin, ofereixin plats elaborats amb oli de les Borges al seu restaurant.
Aquest és el segon conveni que el consistori borgenc signa amb els germans Torres i, per tant, revalida la voluntat dels xefs de donar a conèixer l’oli garriguenc, que han qualificat d’“un dels millors del món”. A partir d’aquest acord, les cooperatives de la capital de les Garrigues proveiran els germans Torres amb el seu oli, a canvi de la promoció i difusió de la marca ‘Borges Capital de l’Oli’ a través de la seva cuina.
L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha rebut els mediàtics xefs aquest divendres al matí des de la Sala de Plens de l’Ajuntament de les Borges, juntament amb representants de la Cooperativa de Sant Isidre, la Cooperativa La Borgenca i els productors dels olis Salvador Farré, Germans Benet i Olinunllum, que són les cinc entitats productores que proveiran amb els seus olis el restaurant de Sergio i Javier Torres.
L’alcaldessa posa en valor l’oli i la tasca de les entitats productores
Palau s’ha mostrat molt satisfeta de poder revalidar aquest conveni, que s’allargarà durant dos anys, i que permetrà fer ressò del territori i dels seus productes. “Per a les Borges és molt important la projecció que ens puguin donar dues figures de la talla dels germans Torres”, ha explicat Palau, per a qui aquest reconeixement té encara més valor tenint en compte que “tracten amb una gran varietat d’olis cada dia, i han escollit el de les Borges per a la seva carta d’olis”, ha dit.
Durant la seva intervenció, Palau també ha volgut posar en valor la tasca de les persones productores, “que estan al peu del canó per poder-nos oferir un producte que cada vegada té més qualitat i una imatge més consolidada”. Per a l’alcaldessa de la capital de les Garrigues, el següent pas és apostar per productes més elaborats fets a partir de l’oli de les Borges, i ha posat com a exemples la melmelada o els bombons, “que poden sumar encara més projecció al nostre producte estrella, amb noves textures i formes”.
Els germans Torres reivindiquen un dels millors olis del món
Per la seva banda, Sergio i Javier Torres s’han compromès a treballar per donar a conèixer el que han qualificat d’“un dels millors olis del món”. Els germans Torres han explicat que aquest producte és fruit “d’una feina de qualitat, amb honestedat i saber fer”. “Nosaltres coneixem bé el bon oli d’oliva de tota Espanya, i pensem que el d’aquí és dels millors del món”, han explicat. Per a Sergio i Javier Torres, el fet de disposar d’una carta d’olis és molt innovador, ja que “cada oli té la seva personalitat i el seu caràcter”, i això fa que sigui un producte molt ric, en què cadascuna de les entitats productores es diferencia de les altres. “Tota la varietat és riquesa”, han dit.
La projecció de l’oli borgenc
Aquesta iniciativa se suma al seguit d’accions que l’Ajuntament de les Borges Blanques està impulsant per tal de donar difusió al seu producte més preuat. L’any passat, a més a més, es va estrenar el primer premi Josep Lladonosa per tal que els cuiners i les cuineres joves aprenguin a treballar amb aquest producte de la terra. Igualment, s’han patrocinat iniciatives per internacionalitzar l’oli borgenc, com el patrocini de l’expedició al K2 de l’esportista Víctor Sans, entre altres.