El responem a la fresca, de la Plaça Europa

Participació i Atenció a la ciutadania
El responem a la fresca, de la Plaça EuropaEl soroll nocturn generat per motoristes, alguns vehicles, la concentració de jovent passada la mitjanit, els busos i alguna terrassa va centrar bona part de la reunió d'aquest dimarts passat amb el veïnat de la Plaça Europa.

Motoristes

El govern municipal va expressar la seva empatia més absoluta amb el veïnat i el seu compromís per treballar i posar fi a les molèsties generades per motoristes i jovent que es concentren a la Plaça Europa, passada la mitjanit, pràcticament cada dia, sense respectar el descans de veïns i veïnes.

Així mateix, es va emplaçar novament el jovent, part del qual era present a la reunió, a empatitzar amb el veïnat i es va reiterar l'oferiment de treballar espais de reunió i agenda alternativa d'oci. També es va deixar clar que es reprendran les inspeccions discrecionals a la ITV i s'aplicarà el règim sancionador de manera estricta i contundent si aquestes actituds continuen, a l'espera també de mantenir una reunió amb els familiars d'aquest jovent.

Tot plegat ve precedit, a més, per l'episodi d'aquest cap de setmana passat, amb faltes de respecte a agents de la Policia Local, llançament de pedres al vehicle policial, i la confiscació d'una motxilla amb una navalla de 9 cm, una ampolla amb líquid inflamable i corrosiu, i petards de mitjana i alta intensitat, semblants als que es van llençar contra el vehicle i les dependències policials.

Busos i terrasses

El govern va aprofitar l'ocasió per explicar els passos que s'estan fent per canviar el circuit dels autocars i es va comprometre a emplaçar els conductors a què evitessin les descàrregues d'aire comprimit mentre els vehicles són a l'estació. També es va demanar que es recollissin les cadires i les taules de les terrasses, i es limités la música a l'interior del bar a partir de les 11 de la nit.

Aprofitem per informar de l'agenda dels responem a la fresca confirmats d'aquest mes de juliol, a 2/4 de 9, a peu de carrer:

- el dimarts 9, amb el veïnat de la Carrerada;
- el dimarts 16, amb els veïns i veïnes del carrer Olivo;
- el dimarts 23, al carrer Canal d'Urgell, cantonada amb el raval de Lleida.

Responem a la fresca