Conveni entre els ajuntaments de les Borges Blanques i de Tornabous per oferir entrades combinades a l’Espai Macià i a l’Espai Lluís Companys

Els ajuntament de les Borges Blanques (Garrigues) i Tornabous (Urgell) han firmat un conveni de col·laboració per impulsar i dinamitzar l’Espai Macià, de les Borges, i l’Espai Lluís Companys, del Tarròs, població de Tornabous, establint una entrada combinada que dona accés als dos equipaments a un preu reduït.

 

L’entrada combinada té un preu de 5 euros i es pot adquirir als dos equipaments. El conveni, que ja està en vigor, té una durada d’un any, prorrogable automàticament fins a un màxim de tres, si cap de les parts manifesta el contrari.

Els dos ajuntaments consideren que tant l’Espai Macià com l’Espai Lluís Companys són un referent a Ponent per a la recuperació, la preservació i la difusió de la memòria democràtica de Catalunya, en tant que ajuden a conèixer i entendre figures imprescindibles en la història del nostre país. 

 

La firma del conveni arriba pocs dies abans de la commemoració de l’assassinat del president Companys, ocorreguda el 15 d’octubre de 1940, víctima del nazisme i del franquisme. Com cada any en aquesta data, els dos ajuntaments convoquen un acte d’homenatge, aquesta vegada a les 12 del migdia. Una representació del consistori borgenc assistirà per primera vegada a l’acte institucional que tindrà lloc al Tarròs.

 

Les Borges Blanques, 13 d’octubre de 2023.

Imatge de l'Espai Macià de les Borges Blanques