Celebració del Dia Internacional del Treball 2024 a l'Espai Macià de les Borges Blanques

27/04/2024

L'Ajuntament de les Borges Blanques i l’Espai Macià se sumen a la commemoració del Dia Internacional del Treball amb dues iniciatives.

 

El dimarts 30 d'abril a les 19:00 h, es realitzarà una taula rodona titulada "Les cares de la precarietat laboral". Júlia Carbonell, de la Xarxa pel Dret a Cura; Domingo Morales, de Fruita amb Justícia Social; Emili Llorente, de CGT Ensenyament; Marc Macià, d’UGT Universitats; i Carlos Asensio de CCOO, debatran sobre les múltiples dimensions de la precarietat laboral, abordant qüestions rellevants en l'entorn actual.

El dimecres 1 de maig a les 19:00 h, es projectarà "L'amarga lluita del Noi del Sucre", un documental revelador que explora la figura de Salvador Seguí, destacat líder anarcosindicalista, i el seu paper essencial en la consecució de la jornada laboral de 8 hores. A través d'una meticulosa investigació, el documental analitza el seu ideari revolucionari i la seva influència en el moviment laboral del segle XX. Impulsat pel Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, és fruit de la col·laboració entre 3Cat, Abacus, i la direcció de Raúl Cuevas, amb la recerca emprada per la revista 'Sàpiens'.

Totes dues activitats es realitzaran a l'Espai Macià de les Borges Blanques i són obertes al públic en general. És una ocasió excepcional per aprofundir en la història del moviment laboral i reflexionar sobre les qüestions laborals actuals.

Dia Internacional del Treball