Actes a les Borges Blanques per commemorar el 25N

21/11/2023

La regidoria de Salut de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha organitzat diversos actes per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

 

L’Associació de dones la Rosada de la localitat ha elaborat teixits amb lemes contra la violència masclista, que aniran penjant al nucli històric i al centre del poble a partir del dia 24.

 

El dissabte 25, la il·lustradora i dissenyadora gràfica arbequina Isabel Elies, coneguda com a noctuidart, pintarà un mural reivindicatiu a la paret de l’antic bar Versalles, davant de la plaça del Terrall; i a les 8 del vespre, tindrà lloc una marxa de torxes que sortirà del Terrall i recorrerà diversos carrers de les Borges.

 

El diumenge 26 de novembre, a la Sala Maria Lois, La Llamborda, associació transfeminista de Ponent, impartirà una formació dirigida a entitats per a saber com actuar davant d’agressions masclistes en l’entorn d’associacionisme i quins protocols s’han de seguir.

 

Per últim, el dimarts dia 28, també a la Sala Maria Lois, tindrà lloc una taula rodona conduïda per la periodista de Ràdio les Borges, Esther Sementé, sobre violència obstètrica, amb Carme Vallès Quintillà, fisioterapeuta i osteòpata (acompanya els nadons des de l'osteopatia pediàtrica); Esther Agustench Vallverdú, fisioterapeuta i osteòpata (acompanya les mares durant l'embaràs i postpart) i Maria Llavoré Fàbregas, llevadora especialitzada en disfuncions del sòl pelvià, i mare i activista per la millora de la salut de les dones. A l’inici de l’acte, la tècnica i psicòloga del SIAD de les Garrigues, Cristina Guiu, farà una presentació informativa de les funcions i activitats que duen a terme el Serveis d’Informació i atenció a les dones (SIAD).

25N