Acord per comprar Casa Vallmanya

Per una ruta Macià de Ponent

 

L'Ajuntament de les Borges Blanques celebra el principi d'acord entre l'Ajuntament d'Alcarràs, la Diputació de Lleida i la Generalitat per la compra de la casa Vallmanya, residència habitual del president Macià.

Esperant que la compra es faci efectiva com més aviat millor, el govern municipal considera casa Vallmanya un element primordial per explicar la vida del president Macià i la seva vinculació a Ponent.

És per això que vol mostrar la seva predisposició a treballar amb les administracions corresponents i els col·lectius de recuperació de la memòria democràtica per crear una ruta Macià de Ponent, a fi i efecte de deixar enrere d'una vegada l'oblit que ha patit la figura del president a Ponent.

Aprofitem per agrair especialment a la plataforma Salvem Casa Vallmanya la seva feina de sensibilització i reivindicació del patrimoni i la memòria lligada a la figura del president Macià i la seva petjada a Ponent.

Aquest divendres 22 de desembre, a les 19 h, s'inaugura una exposició a l'Espai Macià dedicat precisament a Casa Vallmanya, que es té prevista complementar amb una xerrada sobre aquesta finca també coneguda com Cal Macià.

Així mateix, el dilluns 25 de desembre a les 11 h tindrà lloc davant de l'Espai Macià el tradicional acte d'homenatge al president.

Casa Vallmanya