El millors estudiants de cuina i sala de Catalunya es trien el proper diumenge a Les Borges Blanques
Quinze alumnes (vuit de cuina i set de sala) competeixen en un showcooking en directe a la final de la IV edició dels Premis Lladonosa
Els germans Torres (tres Estrelles Michelín) apadrinen el lliurament dels guardons
Més de 30 joves cuiners d’una quinzena d’escoles catalanes van optar a una plaça a la final
Després de mesos de proves i dues semifinals, el proper diumenge 19 de maig arriba al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques la gran final dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el 'masterchef' dels alumnes catalans de cuina. Els quinze finalistes (vuit de cuina i set de sala) mostraran la seva habilitat en un showcooking en directe amb un jurat de luxe abanderat pels germans Torres, tres Estrelles Michelín.
ALUMNES FINAL CUINA
ESCOLA ESHOB ESCOLA CETT ESHT
BARCELONA Marc Marí VALLÈS ORIENTAL
Marta Oti
ESCOLA VEDRUNA ESHT ESHT
Lara Pujadas Lander Ismael Corrales
ALUMNES FINAL SALA
ESHOB ESCOLA CETT ESHT
BARCELONA BARCELONA GIRONA
Diego Gómez Ton Zambrano Júlia Díaz
ESCOLA JOVIAT ESHT ESCOLA EL LLINDAR
Martina Perez LL
ESCOLA EL LLINDAR
EL REPARTIDOR
L’HOSPITALET DE LLOBREGAT
Noemí Montalván
Més de 30 alumnes d'una quinzena d’escoles de cuina diferents han estat seleccionats per cuinar a les semifinals dels premis, impulsades per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva ‘Capital de l'oli’. El jurat va avaluar el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la del passat 15 de març, on van participar els alumnes de Girona i Barcelona, i la del 14 d'abril a Reus.
L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza mitjançant tres concursos gastronòmics -amb showcookings en directe-, més una altra prova per al Premi Social, inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.
El propi Josep Lladonosa i els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, que apadrinen els premis, encapçalen un jurat amb altres gegants dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou, Estrella Michelín), Fran López (Villaretiro Xerta, Estrella Michelín), Ferran Cerro (Reus, Guía Michelín) o Xavi Benet (Hostal Benet Les Borges Blanques, Guía Michelín).
Ja han confirmat l'assistència a la gran final autoritats com el Joan Godia, director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Josep Ramon Farran, alcalde de Les Borges Blanques, Sandra Guaita, alcaldessa de Reus i representants de la Diputació de Tarragona i Lleida.