Aaron Muñiz, Jenny Mieres, Lara Pujadas i Ismael Corrales, els finalistes de Tarragona i Lleida dels Premis Lladonosa
L'Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus ha acollit durant dues jornades les proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb la semifinal dels aspirants de Tarragona i Lleida, i la final del Premi Social ‘Josep Lluís Rull’
Els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, apadrinen els premis i encapçalen un jurat amb altres mestres dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou), Vicent Guimerà (L'Antic Molí Ulldecona), Ferran Cerro (Reus) o Xavi Benet (Hostal Benet Les Borges Blanques)
Aaron Muñiz, de l’Escola d’Hosteleria del Vallès Oriental (EHVO) -que ha competit a Reus-; Jenny Adriana Mieres, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils; i Lara Pujadas i Ismael Corrales, de l’Escola de cuina Villa Retiro, són els finalistes sortits de la semifinal dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa correspondent a la demarcació de Tarragona i Lleida a la categoria de cuina. Durant tot el matí d'aquest diumenge, l'Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus ha acollit les proves, amb un total de nou alumnes de cinc escoles de cuina. Noemí Scarlet Montalván i Talytmass Ouchikh, de l’Escola El Llindar-El Repartidor -classificats a les proves del Premi Social d’ahir dissabte-, i Rony Alexander Espinoza, de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida, passen a la final a la categoria de sala.
Els candidats han presentat al jurat un aperitiu, inspirat en l’Oli d’Oliva Verge Extra de Les Borges Blanques, i un plat principal amb base del famós pollastre Pota Blava del Prat de Llobregat i l’avellana de Reus. Els alumnes han realitzat les seves preparacions amb altres productes de qualitat extra com el vermut de Reus, arròs Bayo del Delta de l'Ebre, pernil Batallé i productes d’alimentació Makro. Cerveses San Miguel, Royal Bliss, Café l'Or i el prestigiós vi Formiga de Clos Galena (Priorat) han posat les begudes.
Durant dues jornades, amb el suport de l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, Reus ha rebut aquest cap de setmana un dels esdeveniments més rellevants que se celebren a tot Catalunya a la recerca dels millors alumnes de cuina i sala del país. El públic assistent ha pogut gaudir de tastets de diverses elaboracions preparades amb productes de proximitat; tota la recaptació es bescanviarà per productes alimentaris que després es consumiran al rebost i la cuina del Centre Social el Roser de Reus. També es va celebrar un tast de cerveses San Miguel, un concurs de tiratge de cerveses, i una exhibició de cocteleria amb mixers de Royal Bliss.
L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza a través de tres concursos gastronòmics -amb showcookings en directe-, més una altra prova per al Premi Social, inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.
El propi Josep Lladonosa i els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, que apadrinen els premis, encapçalen un jurat amb altres gegants dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou, Estrella Michelín), Vicent Guimerà (L'Antic Molí Ulldecona, Estrella Michelín), Ferran Cerro (Reus, Guía Michelín) o Xavi Benet (Hostal Benet Les Borges Blanques).
Premi Social ‘Josep Lluís Rull’, dissabte
Aquesta quarta edició dels Premis Lladonosa de 2024 ha tornat a programar un apartat específic dedicat a la inclusió de les persones més desfavorides. Les proves de la gran final del Premi Social es van celebrar ahir dissabte. Christian David Valencia, de la Fundació Formació i Treball, a la categoria de cuina, i Noemí Scarlet Montalván, de la Escola El Llindar-El Repartidor, a la de sala, van ser escollits com guanyadors d'entre els nou aspirants de tot Catalunya procedents de dos centres de formació a la categoria de cuina, i vuit joves més a la de sala, arribats d'altres dos escoles.
El Premi Social és obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l'àrea de serveis socials. Està coorganitzat i recolzat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. Com a novetat d'enguany, la categoria social pren el nom de l’empresari català Josep Lluís Rull, -el que fou president del Grup Rull i àngel dels Premis Lladonosa-, que malauradament ens va deixar recentment. Josep Rull representa tres generacions dedicades al disseny i construcció de cuines professionals.
Semifinal Tarragona-Lleida.
Han participat els següents alumnes:
-Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils: Jenny Adriana Mieres i Joel Obrero
-Escola de Cuina Villa Retiro: Eduard Piñol, Lander Ismael Corrales i Lara Pujadas
-EHVO: Aaron Muñiz.
-Escola Vedruna Gràcia: Izan García i Luciana Baltazar.
-ESCOTUR Lleida: David Ruiz