Barcelona i Girona ja tenen els seus finalistes dels Premis Lladonosa

16/03/2024

Ahir, durant tot el dia, es van celebrar a l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB) les semifinals del ‘masterchef’ català: es busquen els millors estudiants de cuina i sala de Catalunya

 

Per la prova de cuina han estat seleccionats sis joves cuiners de Barcelona i set de Girona

 

Altres 12 alumnes (sis de Barcelona y cinc de Girona) han participat a la categoria de responsable de sala

 

Marta Oti, de l'Escola d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i Marc Marí, de CETT, són els dos classificats per la demarcació de Barcelona per a la gran final que tindrà lloc el 19 de maig  a les Borges Blanques. A la categoria de responsable de sala , els acompanyaran Ton Zambrano, també del CETT , i Diego Gómez, de l'ESHOB. Amb ells, després de les proves realitzades a la tarda, Jhon Erick Guzmán, de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG), i Queralt Sucarrats, de l'Escola Vedruna Gràcia, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes de la IV edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, que es van celebrar durant tot el dia d'ahir a la seu de l’ESHOB. Júlia Díaz, de l'EHTG, i Martina Pérez, de l'Escola Joviat són els finalistes de Girona a la categoria de sala.

 

Un total de 24 alumnes de cuina i sala (12 de Barcelona i 12 de Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i tres de Girona) han estat seleccionats per a la primera semifinal dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, -més coneguts com el ‘masterxef’ dels estudiants catalans de cuina i sala-, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva 'Les Borges Blanques: Capital de l 'oli'. En breu es donaran a conèixer els candidats de Lleida i Tarragona.

 

El jurat avalua el nivell dels futurs xefs a dues semifinals per escollir 16 finalistes (quatre per demarcació, de cuina i sala): la primera ha tingut lloc ahir a Barcelona i la segona es celebrarà el proper 14 d'abril, des de les 9 hores al Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus, per als alumnes de Lleida i Tarragona.

 

L'elecció dels candidats s'ha realitzat després d'analitzar la fitxa tècnica d'una recepta lliure creada pels estudiants, la qualitat dels quals ha impressionat el jurat que presideix Josep Lladonosa amb l'apadrinament dels prestigiosos germans Torres (dues Estrelles Michelín) i Pep Moreno (una Estrella Michelín) com a portaveu.

 

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2020 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

 

Llistat de semifinalistes

Semifinal Barcelona

 

Alumnes Cuina

               · Institut Bisbe Sivilla: Josep Bueno

               · CETT: Marc Marí

               · ESHOB: Marta Oti

               · Jesuïtes Sarrià Sant Ignasi: Carlos Regueiro

               · Institut d’FP Sant Cugat: Axel Alejandro Fernández i Bruno Arnau Latorre

   

Alumnes Sala

               · CETT: Ton Zambrano

               · ESHOB: Diego Gómez i Pau Henche

               · Institut Bisbe Sivilla: Arnau Bernad i Pol Cañellas

               · Jesuïtes Sarrià Sant Ignasi: Albert Benavente

 

Semifinal Girona

 

Alumnes Cuina

               · Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (EHTG): Iván Serrano

               · EHTG: Jhon Erick Guzmán

               · EHTG: Valentina García

               · EHTG: Xavier Torrent

               · Escola Vedruna Gràcia: Alex Robles

               · Escola Vedruna Gràcia: Claudia Font

               · Escola Vedruna Gràcia: Queralt Sucarrats

 

Alumnes de Sala

               · EHTG: Júlia Díaz

               · Escola Joviat: Martina Pérez

               · Escola Vedruna Gràcia: Arnau Ortega, Daira Esquivel i Pol Guillet

Premis Lladonosa