Experts en networking i oli aconsellaran els professionals del sector a la Fira de l’Oli de les Borges
Experts en networking i oli aconsellaran els professionals del sector a la Fira de l’Oli de les Borges
La gastrònoma Montse Freixa, el cuiner Pep Moreno i la publicista Rosaura Alastruey donaran eines per aprofitar millor el potencial del mercat de l'oli d'oliva qualitat verge extra
La Fira de l’Oli de les Borges Blanques ha programat una jornada de networking (treball en xarxa) destinada exclusivament als professionals del sector oleícola català.
La cita, prevista el divendres 19 de gener a les 9:45 hores al Pavelló de l’Oli, estarà dinamitzada per la publicista i relacions públiques Rosaura Alastruey, una de les pioneres del networking professional. Alaustrey és una conferenciant, investigadora i professora universitària a escala nacional que porta deu anys, des del seu viatge a Silicon Valley el 2004, assessorant sobre el valor estratègic de treballar la xarxa de contactes a tota mena de professionals.
La jornada comptarà amb la participació de la gastrònoma i xef Montse Freixa, ‘sommelier de l’oli’, que encetarà el programa amb una xerrada titulada “Descobreix el potencial de la gastronomia de l’oli i com les varietats d’olis catalans poden afegir valor als vostres plats i potenciar les vostres vendes”.
La jornada continuarà amb un tast d’olis d’oliva on també participarà el multipremiat cuiner Pep Moreno, que dirigeix la cuina del restaurant Deliranto de Salou, reconegut amb l’Estrella Michelin i el Sol Repsol. Moreno és coordinador i portaveu dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, apadrinats pels germans Torres, que busquen el millor estudiant de cuina de Catalunya.
Durant l’hora final de la jornada, els seus conductors facilitaran sessions de networking entre tots els participants per fomentar el diàleg entre les diferents parts implicades. Aquelles persones que ho desitgin podran explorar o fer compres directament durant l’esdeveniment.
L’oli-experiència “més exigent”
També en el marc de la 27 edició de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques, està programada una oli-experiència consistent en una caminada guiada de prop de quinze quilòmetres des del Pla de les Garses de les Borges Blanques.
Es tracta de la tercera edició d’aquest tipus d’oli-experiències en el marc del certamen firal, però, segons els seus organitzadors, “és una de les més exigents”. Es tracta d’una ruta per la part més esquerpa del terme municipal, amb un desnivell de fins a 352 metres. Cal recordar que l’any passat va ser d’onze quilòmetres, amb un desnivell de 141 metres.
La proposta, prevista al matí del dissabte 20 de gener, circula per diverses cabanes de pedra de diferents finques i incorpora tres parades en forma de càpsules informatives d’uns quinze minuts cadascuna en què es tractaran temàtiques com la pedra seca, l’etnobotànica i un taller de collir olives.
Es preveu que la caminada s’allargui prop de quatre hores i finalitzarà amb una visita lliure pel recinte firal i un dinar de cassola de tros. La iniciativa costa quinze euros.
Les Borges Blanques, 10 de gener de 2024.