L'Ajuntament de les Borges Blanques arriba a un acord amb Agbar per no apujar el 18% en el rebut de l'aigua als habitatges.

01/12/2023

El percentatge ha quedat reduït entre el 3% i 5% per a habitatges i un increment del 50% als consums més alts per a grans indústries.

 

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha aconseguit arribar a un acord amb l'empresa d'aigües Agbar per no aprovar la pujada del 18% lineal a tots els habitatges de les Borges. Després del ple extraordinari anterior, l'ens municipal va presentar una contraoferta a l'empresa d'aigües, i aquest percentatge ha quedat reduït al 3% als primers 20 metres cúbics (habitatges), d'un 5% fins a 25 metres cúbics (habitatges) i un increment del 50% als consums més alts per a grans indústries. Aquesta mesura s'ha aprovat durant la celebració del ple ordinari del 30 de novembre i es començarà a aplicar a partir de l'exercici 2024. En aquest sentit, l'equip de govern ha explicat que "aquestes xifres ens semblen la millor manera per mantenir, al màxim, un preu just a la majoria dels consumidors del municipi".El ple municipal també ha aprovat, per unanimitat, el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de les Borges Blanques i el Servei Català del Trànsit en matèria de seguretat viària. L'acord, que ja es va signar el 2019, s'ha renovat per quatre anys més. El pla aprova una col·laboració del Servei Català de Trànsit amb el govern local i la policia local per tal de reduir els accidents de trànsit i potenciar una mobilitat segura i sostenible.Durant el desenvolupament del ple municipal també s'ha aprovat una proposta conjunta d'Esquerra Republicana de Catalunya i Borges per la República per a un posicionament de l'Ajuntament de les Borges Blanques de solidaritat amb les víctimes de Gaza i de repulsa a l'actuació del govern israelià. En aquest sentit, l'equip de govern ha "manifestat la solidaritat amb totes les víctimes d'aquest conflicte, la repulsa a l'actuació desproporcionada, cruel i indiscriminada del govern israelià".D'altra banda, també s'ha aprovat una altra proposta conjunta d'Esquerra Republicana de Catalunya i Borges per la República per a garantir una bona implantació de les noves funcionalitats del registre civil a través de la plataforma DICIREG. En aquest sentit, l'ens municipal ha explicat que insta al Ministeri de Justícia que doti el personal dels registres civils de formació i eines adequades, així com del personal necessari a les oficines del Registre Civil per a garantir una bona implantació del servei en base d'aquesta plataforma.

 

 

 

Ple Ordinari