Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Fórmula Jove a les Borges per a nois i noies sense feina

04/12/2014

L’Oficina Jove de les Garrigues està duent a terme per segon any consecutiu un programa formatiu a la comarca de les Garrigues destinat a la gent jove que té dificultats per entrar al món laboral. El seu objectiu principal és oferir una oportunitat per a la formació i millora de l’ocupabilitat de persones joves entre 16 i 24 anys amb baixa qualificació i que es troben en una situació en què no estudien ni treballen.

El projecte, promogut per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, pretén millorar les competències professionals d’aquest joves alhora que se’ls forma en un ofici. A més, també es fomenta la inserció dels alumnes ja sigui mitjançant el retorn al circuit educatiu o la inserció al mercat laboral. Segons afirma la regidora de Joventut de l’Ajuntament de les Borges, Maria Fusté: “El programa implica la millora de les capacitats de les persones, el creure en elles i en el seu potencial”.

L’any passat, el programa Fórmula Jove estava encarat a la formació d’ajudants de magatzem i cooperativa; un sector molt arrelat a la comarca. En canvi aquest any, el sector professional escollit ha estat l’hostaleria i, concretament, la tasca d’ajudant de cambrer. Un sector que, actualment, a la comarca pot acollir més joves treballant.
El projecte compta amb una part teòrica on es farà l’aprenentatge tant de competències bàsiques i transversals com les de caire més tècnic i professional; i una part pràctica en empreses del sector a la comarca. El nombre d’alumnes que ha iniciat enguany el curs és de 12 (7 nois i 5 noies) de diferents municipis de les Garrigues. Majoritàriament de les Borges Blanques però també de Vinaixa, Arbeca o Juneda.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Els participants al projecte Fórmula Jove a les Garrigues.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70