Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Comença el curs escolar a les Borges amb els centres educatius renovats

07/09/2022

Els centres educatius de les Borges Blanques han donat inici aquest dimecres, 7 de setembre, al nou curs escolar, que enguany s'avança una setmana i comença just després de la Festa Major de la capital garriguenca. El curs s'inicia amb un seguit de millores als centres educatius que s'han dut a terme aquest estiu, com l'ampliació del pati de la Llar d'Infants Municipal o les obres d'adequació i millora del Col·legi Joan XXIII.

A la Llar d'Infants de les Borges han començat el curs aquest dimecres amb 46 alumnes, la qual cosa suposa un lleuger increment d'infants respecte de l'any passat. D'aquests alumnes, n'hi ha 6 que són del grup I0, mentre que n'hi ha 16 del grup I1 i 24 del grup I2, i en els pròxims dies s'espera que segueixin creixent el nombre de matriculats, ja que el centre està preparat per acollir 78 alumnes. Així mateix, aquest curs la Llar d'Infants Municipal de les Borges ha començat a aplicar la gratuïtat de l'escolarització dels infants del grup I2.

Les millores a la Llar d'Infants

Les classes a la Llar d'Infants han començat just després de la finalització de les obres de millora del centre, que han servit per ampliar el pati, pintar la façana i sumar nous elements de joc. En concret, s'han instal·lat una nova tanca de fusta i una de metall, que delimita l'espai entre el col·legi i la llar d'infants, i s'ha adequat l'espai per tal que l'alumnat de la llar d'infants pugui disposar de la zona per fer activitats a l'exterior de l'aula. Les tanques i els elements de jardineria han tingut un cost al voltant dels 5.000 euros, mentre que els treballs de pintat de la façana han tingut un cost de 6.520 euros.

Ara per ara, només restarà guarnir el pati, i en aquests moments l'Associació Talma, en col·laboració amb la direcció del centre estan elaborant el projecte. Està previst col·locar-hi elements d'ombreig, enjardinat i de joguina per als més menuts.

El Col·legi Mare de Déu de Montserrat i l'Escola Joan XXIII

Aquest dimecres també s'han iniciat les classes al Col·legi Mare de Déu de Montserrat amb un total de 455 alumnes, dels quals 108 corresponen a parvulari i infantil, 144 són de primària i 203 d'ESO. Des del centre expliquen que l'alumnat s'ha adaptat a l'avançament del curs, i que la majoria ha assistit a les classes, tot i que esperen noves matrícules en els pròxims dies. El mateix passa a l'Escola Joan XXIII, en què consideren que, si bé bona part de l'alumnat s'ha reincorporat a les classes aquest dimecres, esperen que una altra part dels nens i nenes ho facin després de la Diada. En aquest sentit, el centre preveu fer noves matriculacions durant aquesta setmana i la següent.

El Col·legi Joan XXIII ha estat un dels centres en el qual s'han dut a terme millores aquest estiu. En concret, el consistori ha impulsat l'adequació de l'espai posterior annex al Col·legi, al talús que es troba a la vora del gimnàs, amb l'objectiu que aquest espai es pugui convertir en un jardí o un hort autòcton del qual tinguin cura els i les alumnes del centre. En concret, l'arranjament del talús per habilitar-lo com a espai al pati i com a zona verda ha tingut un import de 1.892 euros. El consistori borgenc també s'ha fet càrrec de l'Aula de Natura al Pati, una iniciativa amb la qual es vol transformar el pati de l'escola en un lloc per a l'observació i l'estudi del medi, en què els i les alumnes puguin fer activitats i aprendre en contacte amb la natura. Les obres han tingut un cost de 5.400 euros. Entre altres coses, també s'han repintat algunes aules i se'ls ha canviat el terra, per un import de 22.500 euros.

650 alumnes comencen les classes al Josep Vallverdú

L'Institut Josep Vallverdú de les Borges també ha obert les seves portes aquest dimecres amb 650 alumnes, entre ESO, batxillerat, cicles i PFI. Tot l'alumnat ha donat inici a les classes, excepte el de batxillerat, que aquest dimecres han fet una primera jornada de presentació i està previst que comencin les classes aquest dijous. Des del centre expliquen que les classes s'han iniciat amb normalitat i amb un nombre d'alumnes similar a altres anys, tot i que preveuen fer noves matrícules aquestes setmanes.

Entre altres millores, el consistori borgenc també ha canviat aquest estiu el porter automàtic de l'Escola de Música de les Borges, amb la qual cosa, d'ara endavant, l'alumnat també podrà accedir al centre a través de la porta de l'Institut Josep Vallverdú.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

El nou pati de la llar d'infants

L'inici de curs al Joan XXIII

L'inici de curs al Mare de Déu de Montserrat

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70