Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges restaura la premsa d’oli situada a la rotonda d’accés al municipi per l’N-240

03/08/2022

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha restaurat aquests dies la premsa d’oli situada a la rotonda d’accés a la capital garriguenca per la carretera N-240. Es tracta d’una antiga premsa de fusta que data del segle XVIII, i que s’ha pintat i restaurat amb l’objectiu de mantenir el municipi net i cuidat, i també per posar en valor el passat, el present i el futur de les Borges vinculat al seu producte estrella: l’oli d’oliva.

En concret, el consistori borgenc ha adjudicat un contracte menor a una empresa especialitzada de les Borges, que s’ha encarregat de dur a terme els treballs de reparació, restauració i de repintat d’aquesta instal·lació de caràcter oleic per un import de 3.025 euros, IVA inclòs.

Una premsa que fa set anys que dona la benvinguda a les Borges
L'Ajuntament de les Borges va instal·lar aquesta antiga premsa d'oli ara fa uns set anys a la rotonda de l’N-240 a l'entrada del municipi, perquè complís una funció ornamental. Es tracta d’una estructura de fusta, per la qual cosa és necessari el seu tractament periòdic amb l’objectiu de garantir-ne una correcta conservació, atès que es troba totalment a l'exterior i exposada a una climatologia que tot sovint és extrema.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que cal garantir una bona conservació d’aquesta premsa d’oli, “que fa set anys que serveix per donar la benvinguda a totes les persones que accedeixen a la nostra ciutat per l’N-240, i per fer gala de la nostra vinculació al món de l’oli, una tradició que van introduir els nostres avantpassats, i que ha donat lloc a un producte que és de gran prestigi al nostre territori”, ha dit l’alcaldessa.

En el moment de la instal·lació d’aquesta premsa d’oli, ja es va efectuar un tractament de la fusta, però el pas del temps ha fet necessàries les tasques de restauració d’aquest element que corona la rotonda d’entrada al municipi. Per aquests motius, i en la mesura que el consistori no disposa de personal especialitzat per poder fer la restauració, s’ha dut a terme la contractació d’un pintor especialitzat que, amb la seva tasca, s’ha encarregat de garantir un correcte estat de conservació de la premsa.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Els treballs de restauració de la premsa

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70