Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges amplia el pati de la Llar d’Infants i adequa aules i espais interiors del Col·legi Joan XXIII

27/07/2022

L’Ajuntament de les Borges Blanques treballa aquests dies en les obres d’adequació i millora del Col·legi Joan XXIII i la Llar d’Infants Municipal, que es preveuen enllestir en les pròximes setmanes i serviran per ampliar el pati de la Llar d’Infants i per renovar alguns espais de l’escola pública de la capital garriguenca.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que bona part de les obres tenen l’objectiu d’adequar els espais exteriors d’ambdós centres educatius per tal que els nens i nenes puguin traslladar més activitats fora de l’aula i aprendre en contacte en la natura. “Volem que el pati es converteixi també en una aula més, en un espai on, a banda de jugar, els infants pugui aprendre”, ha explicat.

Les obres a la Llar d’Infants
La brigada municipal de l’Ajuntament de les Borges està treballant en l’ampliació del pati de la llar d’infants, que preveuen tenir enllestida a mitjans d’agost. Les obres consistiran en la instal·lació d’una nova tanca de fusta i una de metall, que delimitaran l’espai entre el col·legi i la llar d’infants, així com l’adequació de l’espai per tal que l’alumnat de la llar d’infants pugui disposar de la zona per fer activitats a l’exterior de l’aula. D’aquesta manera, està previst dur a terme un disseny paisatgístic de l’espai, amb una nova vegetació de bardisses i elements adaptats a les necessitats dels infants de zero a tres anys. Així mateix, en els pròxims dies també es pintarà una part de la façana del recinte de la llar d’infants.

En concret, els treballs d’instal·lació de la nova tanca van a càrrec de la brigada municipal, que també s’encarregarà d’adaptar el nou pati de la llar d’infants a l’espai. Les tanques i els elements de jardineria que formaran l’espai s’han adquirit a una empresa especialitzada i han tingut un cost al voltant dels 5.000 euros, IVA inclòs. Igualment, els treballs de pintat de la façana han tingut un cost de 6.520 euros, IVA inclòs.

Les millores al Col·legi Joan XXIII
Pel que fa a les tasques de millora de l’escola, el consistori ha impulsat l’adequació de l’espai posterior annex al Col·legi, al talús que es troba a la vora del gimnàs. En concret, s’ha netejat la zona i s’ha preparat la terra amb l’objectiu que, de cara al setembre, aquest espai es pugui convertir en un jardí o un hort autòcton del qual tinguin cura els i les alumnes del centre. En concret, l’arranjament del talús per habilitar-lo com a espai al pati i com a zona verda ha tingut un import de 1.892 euros, IVA inclòs.

El consistori borgenc també s’ha fet càrrec de l’Aula de Natura al Pati, una iniciativa amb la qual es vol transformar el pati de l'escola en un lloc per a l'observació i l'estudi del medi, en què els i les alumnes puguin fer activitats i aprendre en contacte amb la natura. Les obres tenen un cost de 5.400 euros, IVA inclòs, i consistiran en la instal·lació d’unes grades de dos pisos amb fusta tractada, i de la instal·lació de gespa artificial a l’espai perquè l’alumnat en pugui fer ús.

Entre altres coses, també s’està duent a terme l’adequació d’algunes aules, que s’han repintat, a la vegada que s’ha canviat el terra de fusta d’una de les aules del centre. Aquesta renovació interior del primer pis ha tingut un cost de 22.500 euros, IVA inclòs. Així mateix, el consistori ha creat un nou sorral, i ha adequat un espai amb una base de formigó per poder-hi instal·lar una caseta en la qual es guardaran totes les eines de l’hort que cuidarà l’alumnat del col·legi.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

L'alcaldessa de les Borges, de visita a les obres

Preveuen estar enllestides en un parell de setmanes

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70