Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges reurbanitza els carrers de la Creu, Montserrat i Pintor Pau Macià

13/07/2022

En concret, les obres s’han adjudicat a l’empresa lleidatana Inmobles Shopping 2016 S.L. per un preu de 368.135,82 euros, IVA inclòs. Serviran per millorar l'estat de vials i voreres i augmentar-ne la seguretat, també s'aprofitaran per millorar les xarxes de sanejament d'aquestes zones, que es troben antiquades. Està previst que els treballs es duguin a terme per trams i en les hores de menys impàs de vehicles, amb l’objectiu de garantir la mínima afectació possible per al trànsit rodat de la zona.

Uns carrers fets amb llambordins dels anys 40 i 50

Els carrers la Creu, Ntra. Sra. de Montserrat i Pintor Pau Macià són vials que es van pavimentar amb llambordins durant els anys 40 i 50 del segle XX i, per tant, el seu paviment s’ha deteriorat amb el pas dels anys. Així mateix, en el cas dels carrers la Creu i Ntra. Sra. de Montserrat no s’hi va instal·lar cap mena de xarxa de sanejament, ja que els habitatges de la zona desguassaven en sistemes existents de reg precaris. `

D’aquesta manera, durant els anys 50, aquests regs es van canalitzar mitjançant canonades de formigó o bé de totxana i van quedar inaccessibles, atès que discorren per l’interior dels patis particulars i molts cops sota els propis habitatges, la qual cosa genera problemes si s’han de fer reparacions. Així, a través d’aquestes obres, el consistori modernitzarà la xarxa de sanejament d’aquests dos carrers, a la vegada que garantirà el seu accés a la xarxa, per poder fer reparacions amb rapidesa en cas que sigui necessari.

Unes obres finançades amb romanent

El consistori borgenc destinarà 83.000 euros del romanent de tresoreria per a despeses generals a la urbanització dels carrers Nostra Sra. de Montserrat i Pintor Pau Macià.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Imatge actual del carrer Pintor Pau Macià.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70