Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges Blanques referma el seu suport a l’hostaleria local i deixa sense efecte la taxa de terrasses tres mesos més

L’Ajuntament de les Borges va deixar ja sense efecte a la primavera del 2020, durant l’estat d’alarma decretat, la taxa per ocupació de la via pública que han de satisfer els propietaris de negocis hostalers amb terrasses per tal d’atenuar l’impacte de la pandèmia sobre el sector i afavorir l’ampliació i/o instal·lació d’equipaments d’aquesta mena per permetre les borgenques i borgencs continuar gaudint de la seva hostaleria amb seguretat sanitària i al sector continuar la seva activitat en un moment en el qual es restringia del consum a dins dels locals. Ara, en considerar-se que la situació pel sector continua sent complicada, des del consistori s’amplia el període d’exempció, com a mínim, fins a finals de març: “la pandèmia no ha finalitzat i la situació encara és difícil per la nostra hostaleria. En conseqüència, plantegem ara aquesta ampliació i, en funció, de com evolucioni la situació, veurem si cal o no renovar-la a la primavera”, ha explicat l’alcaldessa Núria Palau.

Altres punts de l’Ordre del Dia
El punt relatiu a la modificació de l’ordenança fiscal que regula aquesta taxa ha estat el quart d’un Ordre del Dia que ha de permetre també aprovar l’acta de la sessió anterior i actualitzar el catàleg de béns mobles i immobles de l’Ajuntament per a incorporar cessions de fotografies, cartells, quadres i terrenys fets per la ciutadania al consistori. Igualment, la sessió ha permès aprovar la concertació d’una operació de crèdit per valor de 540.000 euros amb una entitat financera catalana per, ha explicat l’alcaldessa, Núria Palau, garantir la liquiditat del consistori i la celeritat en els pagaments que ha de realitzar.

Sense factures pendents de cobrar
L’Ajuntament de les Borges, i així s’ha informat al punt sisè de l’Ordre del Dia, no té al dia d’avui cap factura del quart trimestre del 2021 pendent de cobrar i, segons s’ha informat al punt vuitè, va pagar als seus creditors en un Període Mitjà de Pagament (PMP) de 18,7 dies. Al Ple d’aquest mes de gener, s’hi ha ret compte del Pla de control financer de l’Ajuntament, del qual se n’encarrega l’interventor municipal i permet garantir el control de l’eficàcia i l’eficiència financera del consistori.

Mocions
Finalment; i a més a més de per informar de les activitats dutes a terme i retre compte dels decrets d’Alcaldia, el Ple d’aquest gener ha permès debatre sis mocions, cinc de les quals previsiblement s’ha aprovaran. A les dues primeres, presentades pel grup municipal de Junts per les Borges, es plantejava, respectivament, la necessitat d’uns preus justos per la ramaderia i la pagesia i l’obligació d’aclarir la veritat sobre els atemptats islamistes de Barcelona i Cambrils. En la moció vinculada als preus justos per la pagesia, Borges per la República s’ha abstingut i, a la segona, ha votat a favor.

Les altres quatre mocions, presentades d’inici pel grup municipal de Borges per la República, plantejaven, respectivament, elaborar una ordenança per regular la concessió de subvencions per rehabilitar edificis d’habitatges i millorar així l’eficiència energètica, elaborar uns pressupostos participatius per a infants i adolescents, aplicar un recàrrec a l’IBI per edificis desocupats de forma permanent i obrir una ludoteca familiar municipal. De les quatre, després de diferents negociacions, s’espera que s’aprovin totes excepte la relativa als pressupostos participatius per a infants i joves. El grup municipal de Junts per Borges ha votat en contra d’aquesta moció en no veure atesa la seva petició de posposar el debat de la moció fins a finals d’any perquè, durant aquest 2022, l’Equip de Govern Municipal vol continuar amb la formació en participació ciutadana “abans d’introduir cap altre tipus de pressupost participatiu” i alhora que “s’implementa el Consell d’infants”, acció que ha estat posposada per culpa de la pandèmia i seria un “instrument necessari a tenir en compte” per organitzar tallers de pressupostos participatius per a infants.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Imatge de la sessió plenària

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70