Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges Blanques exigeix solucions definitives per la perillositat de les carreteres de la comarca arran de l’accident mortal múltiple d’aquesta matinada

Núria Palau, l’alcaldessa de les Borges Blanques, ha exigit una solució “definitiva” per la perillositat de les vies de gran capacitat que creuen les Garrigues arran de l’accident múltiple que, a la matinada d’aquest 31 de desembre, ha implicat una vintena de vehicles i ha posat fi a la vida de tres persones a l’AP-2 a l’altura de Castelldans. Palau ha recordat que, desgraciadament i com s’ha vist aquesta matinada de nou, la perillositat de les vies garriguenques de gran capacitat es fa “especialment evident” en èpoques de boira com la d’aquests mesos.


Palau considera, alhora que trasllada el seu condol a les famílies i amics de les víctimes, que els desgraciats fets d’aquesta matinada evidencien que cal exigir encara més i de nou el desdoblament de l’N-240: “avui és un dia per lamentar, perquè ens hem despertat amb la notícia d’un nou accident mortal a l’AP-2. Des del territori, seguirem reivindicant el desdoblament de l’N-240, on també tenim molt poca visibilitat quan hi ha boira i cap on es desvia tot el trànsit quan succeeixen accidents com aquest d’avui. Tenim tot el dret a exigir mesures i solucions, perquè la gent es deixa la vida a les carreteres. És una reivindicació d’anys la qual ningú s’escolta. Ho patim any rere any i amb boires cada vegada més espesses”.

L’alcaldessa borgenca recorda també que, en cap cas, el territori hauria de continuar suportant un reguitzell d’accidents, molts d’ells mortals, que es podrien evitar amb millores a la senyalització de les vies de gran capacitat i el desdoblament de L’N-240: “a les carreteres de muntanya, existeix senyalització específica per la neu la qual alerta els conductors de la perillositat. Per alertar del perill cert que suposa la boira existeixen sistemes que, si s’implementen al nostre territori, permetrien salvar vides. I no n’hi ha res més important que una vida. Desgraciadament, aquesta matinada se n’han perdut tres més i calen solucions”.

Desdoblament de l’N-240
A més a més de sistemes específics per alertar els conductors sobre la boira i combatre les seves conseqüències, l’alcaldessa de les Borges ha tornat aquest 31 de desembre a exigir “d’una vegada per totes” el desdoblament de l’N-240: “l’accident ha estat a l’AP-2 i, com sempre es fa quan succeeixen fets desgraciats com els d’aquesta matinada, el trànsit s’ha desviat cap a l’N-240; una via que, en tenir només un carril per sentit, sempre és molt més perillosa que l’AP-2. Calen solucions definitives i el desdoblament d’aquesta via ha de ser una part de la resposta que demanem des de fa anys totes les garriguenques i garriguencs”. L’alcaldessa ha recordat també que, tot i que a hores d’ara es pot circular per l’AP-2 de manera gratuïta, “molt probablement” d’aquí a dos anys tornarà a ser una vida de pagament: “el territori necessita carreteres segures, modernes, adaptades a les circumstàncies climatològiques del territori i sense peatges. Per això exigim el desdoblament de l’N-240”, ha dit. El d’aquesta matinada és el segon accident a l’AP-2 en pocs dies i arriba tot just després que, aquest 27 de desembre, un camió se sortís de la via i obligués a tallar l’accés a les Borges des de l’autopista.
 

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace
Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70