Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges Blanques adapta les visites dels Reis d’Orient i la Patgessa Reial a les mesures de prevenció en vigor arreu del país

L’Ajuntament de les Borges Blanques adaptarà enguany a les mesures de prevenció en vigor arreu del país la tradicional visita de la Patgessa Reial, prevista pel 2 de gener, la Cavalcada dels Reis d’Orient pels carrers de la vila del dia 5 i l’entrega dels regals a les nenes i nens borgencs casa per casa del dia 6. Així i d’aquesta manera, tots els actes se celebraran evitant les aglomeracions i el contacte entre persones que formin part de diferents bombolles de convivència.

L’arribada de la Patgessa Reial s’ha programat pel diumenge, 2 de gener i tindrà lloc a l’aire lliure i davant de l’Ajuntament de la vila des de les 18.00. Des del consistori, es prega tothom mantenir distàncies i evitar contacte físic en tot moment per garantir la salut de tothom: “per nosaltres, és important mantenir les tradicions i, especialment, quan els protagonistes són les nostres nenes i nens, però hem de recordar que cal fer un esforç per evitar riscos innecessaris. Volem un acte emotiu com el de cada any i ple d’il·lusió, però la situació és la que és i cal ser curosos”, explica Ariadna Salla.

Cavalcada segura
La Calvalcada dels Reis d’Orient, prevista pel dia 5 de gener a partir de les 18.00, transcorrerà pels carrers La Font, Marquès d’Olivart, Raval del Carme, Onze de Setembre, Roger de Llúria, Comerç, l’avinguda La Sardana, el passeig del Terrall i, finalment, els carrers Raval de Lleida i la Bassa i la plaça de l’1 d’Octubre. Per permetre l’activitat, entre les 12.00 i les 20.00 h del 5 de gener no es podrà estacionar als carrers La Font, Marquès d’Olivart i La Bassa, a la plaça de l’1 d’Octubre i al tram del carrer Comerç que va des de la plaça Europa fins a l’avinguda de la Sardana. Participen de la desfilada els Motards Fot-li Gasto i els tabalers de la colla de diables Borjuts. La Rua es completa amb el grup d’animació Els Cameleds.

Per a garantir la salut de tothom, des de l’Ajuntament s’aconsella evitar aglomeracions, no barrejar diferents grups de convivència i gaudir de la cavalcada des de balcons o posicions estàtiques al carrer: “cal precaució i sentit comú i, per això, preguem tothom que faci ús de la mascareta com està establert, que no se segueixi a la comitiva i que es mantinguin les distàncies”, explica la regidora Ariadna Salla. Enguany, la Cavalcada finalitzarà al Centre Cívic on, des del balcó, els Reis d’Orient oferiran el seu discurs i l’alcaldessa, Núria Palau, els lliurarà les claus que obren les portes de totes les cases de la vila. El dia 6, com sempre, els Reis entregaran els regals als infants borgencs casa per casa, però no pujaran als habitatges. Per precaució, es demanarà tothom que baixi fins al portal per recollir els regals.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace
Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70