Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges Blanques millorarà l’eficiència energètica del Pavelló de l’Oli i el Poliesportiu Francesc Macià

L’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, ha iniciat aquest mes de desembre les gestions encaminades a millorar l’eficiència energètica de dos espais emblemàtics del municipi i intensament utilitzats per les borgenques i borgencs com són el Pavelló de l’Oli i el Poliesportiu Francesc Macià. Dins d’aquest procés que es concretarà durant el 2022, el primer pas és aconseguir la certificació energètica per tots dos immobles.

Així, d’aquesta manera, el consistori ha formulat ja una proposta d’adjudicació del contracte de servei mitjançant el qual s’encarrega a una empresa catalana especialista en la matèria la redacció d’aquests documents, els quals descriuen les característiques de l’immoble al qual es refereixen i inclouen també recomanacions i propostes de millora per a obtenir un comportament energètic més eficient, augmentar el confort pels usuaris i reduir la despesa. L’elaboració dels certificats energètics del Pavelló de l’Oli i el Poliesportiu Francesc Macià es xifra en 1.350 euros + IVA que es financen amb càrrec a un ajut de la Diputació Lleida. Durant l’any 2020, un exercici atípic durant el qual no es va fer un ús intensiu de tots dos equipaments a conseqüència de la pandèmia, el Pavelló de l’Oli i el Poliesportiu Francesc Macià van consumir 107.246 Kw/h en electricitat, 77.671 Kw/h en gas i 107.936 Kw/h en gasoli. El cost de tot plegat va suposar una despesa de 37.325,63 euros.

Compromís amb la sostenibilitat

Un cop es disposi de les certificacions energètiques de tots dos immobles, s’analitzaran les propostes de millora que es plantegin en ells per tal d’abordar-les i reduir el consum energètic d’aquests equipaments: “a les Borges, estem compromesos amb la sostenibilitat i ser sostenibles significa no malbaratar energia. Per això encarreguem ara aquest primer estudi i, en funció de la informació que ens aporti i les recomanacions genèriques que se’ns facin, plantejarem noves accions, entre elles la redacció d’un projecte per optimitzar els consums. L’energia és un bé escàs i, per això, cal ser eficients”, explica l’alcaldessa Núria Palau.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Pavelló de l'Oli

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70