Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges amplia la barrera de protecció instal·lada a l’entorn del Canal d’Urgell per millorar-ne la seguretat

22/09/2021

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat una modificació del contracte que es va adjudicar aquest estiu per instal·lar una barrera de protecció a l’entorn del Canal d’Urgell i ara, aquesta barrera duplicarà la seva extensió amb l’objectiu de millorar-ne la seguretat.

En concret, l’actuació ja es va iniciar aquest mes d’agost amb la instal·lació de 100 metres de barrera al tram de la Banqueta que discorre pel paratge de la Fita, i ara se sumaran 100 nous metres a aquesta tanca, la qual cosa suposa la renovació total de l’antiga barana de fusta que delimitava el canal i que s’ha deteriorat a causa del pas del temps.

Amb aquestes obres, que es duen a terme en un tram molt transitat per vehicles i per vianants, s’impedirà que tots aquells qui circulin per aquesta zona puguin caure al canal d’Urgell. En concret, s’ha fixat la quantia del contracte en 18.109,62 euros, IVA inclòs, a la mateixa empresa que havia fet les primeres actuacions, i suposa un increment de 7.654,62 euros respecte de la primer adjudicació.

Una aposta per la seguretat de vianants i vehicles
El regidor d’Urbanisme del consistori borgenc, Daniel Not, ha explicat que aquest tram de banqueta en què s’estan fent les obres de millora, té un desnivell d’uns 10 metres entre el paviment i la cota del canal, la qual cosa que fa que sigui un tram molt perillós si no s’hi instal·la algun tipus de protecció.

Si bé en un primer moment, es va determinar que l’actuació només era necessària per als 100 primers metres de tanca, els serveis tècnics de l’Ajuntament han determinat que ara, a causa del deteriorament, és necessari acabar de substituir el tram que s’havia deixat sense fer.

Aquest espai paral·lel al canal d’Urgell és molt pròxim al sòl urbà del municipi, la qual cosa fa que el camí lateral sigui molt utilitzat pels veïns i veïnes de les Borges. Ara, amb aquesta nova barrera metàl·lica que tindrà un acabat de fusta, es garantirà la seguretat de totes aquestes persones que utilitzen l’entorn del municipi per fer esport, passejar, o bé que hi circulen amb el seu vehicle per motius diversos.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

El canal, a l'alçada del camí Salat

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70