Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges activa un dispositiu per prevenir la proliferació d’insectes

17/08/2021

L’Ajuntament de les Borges Blanques inicia aquesta segona quinzena d’agost una campanya d’ensulfatat en diferents zones del municipi per tal de prevenir la proliferació d’insectes i les molèsties que podrien arribar a generar al veïnat. En concret, els treballs començaran aquest 19 d’agost i es perllongaran fins a principis de setembre.

Durant aquesta setmana, sempre en horari de nit, es treballarà dins l’àrea compresa entre la comissaria dels Mossos i el carrer Castell Baix i, així, s’actuarà també en el parc del Terrall i els carrers de la zona centrei el camp de futbol i el seu entorn. Per la setmana vinent, en la qual també es treballarà a la nit, queden el polígon industrial, les rotondes exteriors, les piscines i la zona propera a aquestes i, per últim, les jardineres de la zona centre. Les fumigacions es realitzaran fent-ne ús d’alfacipermetrina, un producte innocu pels humans el qual actua per contacte. Tot i això, durant aquests dies, es pengen cartells informatius en les zones on es desenvoluparan les tasques preventives amb consells pel veïnat com ara mantenir les finestres tancades o no tenir roba estesa a les balconades mentre s’apliquen els tractaments. L’objectiu de l’actuació, la qual serà desenvolupada per la brigada de jardineria, és preventiu i, amb ell, s’espera eliminar el risc de possibles plagues d’insectes com ara el pugó. Des de l’Ajuntament, es demanen disculpes al veïnat per les molèsties que els treballs puguin ocasionar alhora que s’agraeix a tothom la seva comprensió.

Millora del sistema de reg i renovació de l’enjardinat al cementiri

A més a més, aquests dies s’ultima en el cementiri municipal la renovació dels sistemes de reg i de l’enjardinat de la zona, on ara es plantaran espècies com ara àbelies, junípers, pensaments i flors de temporada amb l’objectiu d’aconseguir una millora visual de l’entorn i una optimització del sistema de reg. Les tasques es completaran tan bon punt finalitzi l’onada de calor en curs, donat que, ara mateix i amb les actuals temperatures, es desaconsella realitzar noves plantacions. En conseqüència, aquesta setmana s’aborden les tasques d’obra civil vinculades a la millora, la qual executa també la brigada municipal de jardineria
 

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Daniel Not, amb els treballadors de la brigada de jardineria

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70