Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

El Ple de les Borges aprova ampliar el pressupost en 370.600 euros per adquirir el mobiliari del futur Arxiu Comarcal

28/07/2021

El Ple ordinari de l'Ajuntament de les Borges d'aquest dimecres, 28 de juliol, ha aprovat per unanimitat una modificació del pressupost municipal 2021 per ampliar-lo en 370.661,63 euros, mitjançant crèdit extraordinari, i destinar una partida a la compra d'arxivadors i mobiliari per al futur Arxiu Comarcal de les Garrigues, atès el bon ritme que van les obres.

En concret, aquesta modificació fa ascendir el pressupost municipal als 10.384.502,67 euros. Es tracta d'una despesa que estava prevista per a l'any 2022, però que l'Equip de Govern ha considerat oportú avançar a aquest any, també a causa de la disponibilitat de crèdit i de l'avenç de l'Arxiu, que ja permet començar a pensar en la definició del seu interior.

Una vegada finalitzat el Ple, l'alcalde de les Borges, Enric Mir, ha manifestat la seva voluntat de renunciar al càrrec d'alcalde i a la seva acta de regidor del consistori. Una renúncia que es farà efectiva en un ple extraordinari que està pendent de ser convocat per aquest dissabte, 31 de juliol.

La sessió en què regidors i regidores han pogut triar si hi participaven de manera presencial o telemàtica, també ha servit perquè l'equip de Govern doni compte del període mitjà de pagament a proveïdors, que s'ha situat a 20,27 dies i de l'informe de morositat corresponent al segon trimestre del 2021, sense factures pendents i, per tant, amb un import de zero euros.

Un pla per senyalitzar els espais emblemàtics de les Borges

Igualment, també s'ha aprovat per unanimitat del Ple el Projecte Pla de senyalització de les Borges Blanques, un projecte que compta amb un 50% de finançament europeu i que té com a objectiu promocionar els espais naturals de Ponent per millorar l'oferta turística i crear activitat econòmica al territori. En aquest sentit, es dotarà les Borges amb 75.500,50 euros que serviran per promocionar les rutes dels Canals d'Urgell i senyalitzar alguns punts de rellevància turística i patrimonial del municipi, com l'antic molí d'oli de Cal Gineret, l'Espai Macià, l'Ermita de Sant Salvador o la Capelleta del carrer Hospital, entre altres.

El Ple també ha servit per aprovar, amb els vots en contra de Borges per la República, un conveni regulador que servirà per delegar la gestió i recaptació de les sancions relacionades amb les infraccions de trànsit, que fins ara eren competència de l'Ajuntament de les Borges, a la Diputació de Lleida, que s'encarregarà d'ara endavant de la gestió de sancions. Així mateix, s'ha aprovat per unanimitat del Ple una proposta per sol·licitar al Parlament de Catalunya que celebri una sessió plenària des de les Borges Blanques, una iniciativa que ha dut els debats del Parlament a diferents municipis catalans i que ara, previsiblement, també arribarà a les Borges.

La sessió també ha servit per aprovar per unanimitat un Protocol municipal d'actuació davant les violències sexuals i lgtbifòbiques en espais festius de l'ajuntament de les Borges. Igualment, ha servit per designar les festes locals de l'Ajuntament per a l'any 2022, que com de costum, seran el dilluns i el dimarts de Festa Major, que corresponen als dies 5 i 6 de setembre de 2022.

Mocions

En l'àmbit de les mocions, se n'han presentat sis. En primer lloc, el grup de Junts per les Borges ha presentat una moció en favor d'aplicar mesures urgents en la lluita contra l'atur juvenil, que ha estat aprovada per unanimitat, i suposarà un seguit de mesures com els convenis de formació dual i els convenis de pràctiques universitàries, entre altres, i amb la implicació del consistori.

En segon lloc, s'ha aprovat una moció conjunta dels grups Junts per les Borges i Borges per la República per a la creació d'un reglament per a la detecció i mobilització d'habitatges desocupats a les Borges, que permeti crear una borsa d'habitatges buits, gestionada per l'Ajuntament, per posar en contacte llogaters i persones interessades a residir al municipi.

En tercer lloc, el grup de Junts per les Borges ha presentat una moció en suport al Correllengua 2021, que ha estat aprovada per unanimitat. En quart lloc, Junts per les Borges ha presentat una moció per celebrar la setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura 2021, que ha estat aprovada per unanimitat.

En cinquè lloc, el grup de Borges per la República ha presentat una moció per adherir les Borges a l'Associació de Municipis i entitats per l'energia pública, una iniciativa que no ha comptat amb el suport de l'Equip de Govern i per tant, no ha estat aprovada, en la mesura que s'ha considerat més adequada per aquells municipis que produeixen directament la seva pròpia energia, que encara no és el cas de les Borges. En sisè i darrer lloc, Borges per la República ha presentat una moció per crear una comunitat energètica local a les Borges. Una proposta que no ha estat aprovada en la mesura que l'Equip de Govern ha considerat que l'equip tècnic de l'Ajuntament ja està treballant en l'autoabastiment dels edificis municipals.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

El Ple de les Borges del 28 de juliol del 2021

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70