Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Jordi Sànchez visita les Borges per refermar el seu compromís amb el món local i reivindicar el llegat de Macià

23/07/2021

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez, ha visitat aquest matí la ciutat de les Borges dins del marc d’un seguit de visites a municipis destacats del territori amb les quals vol refermar el seu compromís personal i el de Junts per Catalunya amb el món local alhora que copsa en primera persona les necessitats i desafiaments que afronten els ajuntaments en uns moments crucials pel país. En la seva visita, la qual li ha permès reunir-se amb representants de l’equip de govern municipal i conèixer l’Espai Macià i diferents establiments de la localitat, ha lloat la figura d’Enric Mir, alcalde de les Borges, qui encara les seves darreres setmanes com a alcalde després d’una dècada al capdavant del consistori borgenc

Per a Jordi Sànchez, la figura d’Enric Mir és “tot un referent” el qual demostra com es pot impulsar “el projecte de país” des del món local i millorar alhora la vida de la ciutadania i les seves perspectives de futur. Mir, ha destacat Sànchez, “continuarà sent un puntal pel projecte de Junts a les Borges i a la resta del territori” quan iniciï la seva nova etapa vital i política després de deixar l’alcaldia, en la qual està previst que el rellevi la regidora de Governació a l’Ajuntament de les Borges, Núria Palau.

Mir, qui ha exercit d’amfitrió en la visita de Sànchez a les Borges, ha destacat també l’important valor d’una trobada en la qual el secretari general de Junts arriba a la capital de les Garrigues “en ple exercici de la seva llibertat” i ha tingut també un emotiu record per a totes les persones qui, encara, “pateixen a hores d’ara una persecució i unes represàlies injustes” només per haver defensat Catalunya i els seus drets i llibertats. Mir i Sànchez han recordat també figures com ara la del president Carles Puigdemont i la resta de persones qui encara pateixen exili i repressió. “Fins que no se’n reconegui també a Espanya la immunitat que a Europa se li ha reconegut al nostre president i hi hagi una amnistia per tothom qui pateix una persecució injusta, no podrem estar satisfets. El nostre alliberament no és un final, és un principi”, ha explicat Sànchez.

Visita a l’Espai Macià
Després d’atendre als mitjans de comunicació a l’Ajuntament de les Borges, l’alcalde, Enric Mir, ha acompanyat fins l’Espai Macià a Jordi Sánchez, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, la diputada al Parlament, Cristina Casol, el coordinador de Junts a la demarcació de Lleida, Eloi Bergós, el secretari d’organització de Junts, David Saldoni, la membre de la direcció nacional de Junts, Maria Àngels Cabasés i una representació de regidors i militants de Junts, els quals han acompanyat aquest matí a Sànchez. En l’Espai Macià, tots ells han pogut conèixer de la mà de l’historiador i familiar del President, Marc Macià, la figura de ‘l’avi. Jordi Sánchez ha recordat el seu valor de “referent i inspiració” en moments com els que ara viu el país i Mir ha recordat que el president Macià va tindre orígens garriguencs i que Companys va néixer ben a prop, al Tarrós “Per nosaltres és tot un honor i amb aquest espai rendim homenatge a Macià igual que es rendeix homenatge a la figura de Companys a el Tarrós”. Jordi Sànchez ha tancat la seva visita a l’Espai Macià signant en el Llibre d’Honor.
 

Enllaços relacionats

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Jordi Sànchez a les Borges

Jordi Sànchez a l'Espai Macià

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70