Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges aplicarà un tractament fitosanitari als arbres de gran magnitud per evitar-ne l’assecada

06/07/2021

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat contractar una empresa especialitzada que s’encarregui de realitzar un tractament fitosanitari als xiprers del cementiri i altres arbres de gran magnitud del municipi per evitar-ne l’assecada, que es manifesta especialment al final de la primavera i inici de l’estiu, i que afecta un important nombre d’arbres que destaquen per la seva antiguitat i magnitud.

El consistori borgenc ha aprovat l’adjudicació d’un contracte menor a una empresa especialitzada per un import de 1.996,50 euros, IVA inclòs, que s’encarregarà d’efectuar els treballs de jardineria per sanejar els arbres i eliminar aquelles branques assecades i dur a terme els tractaments fitosanitaris pertinents per evitar més danys en els arbres.

En concret, els treballs es realitzaran als xiprers que rodegen el cementiri municipal de les Borges, i també al cedre que hi ha a la plaça del Terrall, en ambdós casos arbres de gran magnitud que requereixen d’una maquinària específica de la qual el consistori no disposa. Es tracta d’una contractació que el consistori borgenc duu a terme pràcticament cada any entre els mesos de primavera i els d’estiu, en funció de les necessitats que presenten aquests arbres. És un tractament que s’anirà aplicant progressivament a tots els arbres del municipi que pateixin aquest problema.

El valor monumental dels arbres
El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Daniel Not, ha posat de relleu la importància de mantenir els espais naturals del municipi en bones condicions, i ha destacat la rellevància del Parc del Terrall com a punt neuràlgic del municipi i el paper cerimonial i d’homenatge que té el cementiri municipals, de manera que els seus arbres “han d’estar cuidats”. Al mateix temps, Not ha explicat que si no es posa solució a l’assecada de les branques, el problema pot derivar en la mort dels arbres, la qual cosa “s’ha d’evitar, perquè en molts casos són arbres de gran magnitud que tenen un gran valor monumental al municipi”, ha dit el regidor.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Els xiprers del cementiri de les Borges

Els xiprers del cementiri de les Borges

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70