Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

El Ple de les Borges liquida el pressupost 2020 amb uns comptes sanejats i un romanent de 896.507 euros

25/03/2021

El Ple ordinari de les Borges Blanques d'aquest dijous, 25 de març, ha aprovat els resultats econòmics de l’Ajuntament corresponents a l’anualitat 2020, en què destaca de manera significativa la millora de la capacitat d’inversió municipal gràcies, en bona part, a la liquidació del préstec més quantiós del consistori, per valor de 4,2 milions d’euros. Un deute heretat del govern que encapçalava ERC al període 2007-2011, i ara liquidat, que ha permès rebaixar el deute viu del municipi i suposa un estalvi superior als 250.000 euros, que es poden destinar anualment a millores per la ciutat.

Els resultats econòmics també constaten l’existència d’un romanent de tresoreria de 896.507,71 euros que s’afegirà al pressupost 2021, que es va aprovar al darrer ple del 2020 amb un import de 8.205.333,02 euros i que només contemplava els recursos propis del consistori i l’aportació de la Generalitat per finançar la construcció de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues. Ara, a més a més, es podran dur a terme inversions a través d’aquest romanent de crèdit per la inclusió als pressupostos d’obres rellevants per al municipi com el projecte d’urbanització i millora del carrer de Nostra Senyora de Montserrat, del carrer de la Creu i del carrer Pintor Pau Macià, i la instal·lació d’un nou sistema de filtratge al dipòsit d’aigua que permeti depurar les impureses a través del carbó actiu.

Els resultats també denoten que malgrat la disminució dels ingressos municipals, la pressió fiscal ciutadana s’ha pogut reduir amb la congelació de la gran majoria dels impostos i taxes locals. En aquest sentit, el ple també ha aprovat la congelació de la taxa de terrasses durant tot el 2021, a través d’una modificació a l’Ordenança Fiscal número 7 que regula la taxa per l’ocupació de vies d’ús públic.

La sessió en què regidors i regidores han pogut triar si hi participaven de manera presencial o telemàtica, també ha servit perquè l’equip de Govern doni compte del període mitjà de pagament a proveïdors, que s’ha situat a 17,38 dies i de l’informe de morositat corresponent al quart trimestre del 2020, sense factures pendents i, per tant, amb un import de zero euros.

Igualment, també s’ha aprovat en Ple la renovació de tres pòlisses de crèdit a diferents entitats bancàries, per valor de 600.000 euros, 400.000 euros i 250.000 euros, per tal de garantir la liquiditat del consistori.

Canvi de nom del camp d'esports en homenatge a Ramon Espasa
El Ple d’aquest dijous ha donat llum verda al canvi de nom del camp d’esports de les Borges per tal que es passi a dir ‘Camp de Futbol Municipal Ramon Espasa’, en homenatge a l’exfutbolista i entrenador borgenc que va fundar l’escola de futbol de les Garrigues, i que va morir víctima de la Covid-19.

Mocions
En l’àmbit de les mocions, el grup de Junts per les Borges ha presentat una proposta d'adhesió al Pacte Nacional per la Mobilitat Segura i Sostenible 2021-2030, una iniciativa que ha tirat endavant i que va en la línia del Pla de Mobilitat que el consistori està elaborant.

Per la seva banda, el grup de Borges per la República n’ha presentat quatre. La primera proposta serà per crear una Comissió Municipal que revisi el nomenclàtor de les Borges Blanques i permeti modificar alguns noms de carrers des d’un punt de vista de gènere i de memòria històrica. En aquest sentit, l’Equip de Govern hi ha votat a favor i la proposta s’ha aprovat.

La segona de les mocions presentades per Borges per la República és per donar suport a l’aprovació d’una Llei d’Amnistia, vetada aquesta setmana al Congrés, i, en aquest cas, l’Equip de Govern també hi ha votat a favor.

La tercera de les mocions del grup municipal Borges per la República proposava elaborar una ordenança sobre la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica, i l’Equip de Govern hi ha votat en contra, en la mesura que creuen que un àmbit com aquest ha de ser objecte d’estudi i de consens, a la vegada que el consistori ja disposa de línies de bonificació per a la instal·lació de plaques en habitatges.

La darrera de les mocions del grup municipal demanava garantir el dret a la interrupció voluntària de l’embaràs a la xarxa de serveis públics de salut de Catalunya i, l’Equip de Govern també hi ha donat suport.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

El Ple de les Borges d'aquest dijous, 25 de març

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70