Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges aprova l’acta de recepció del projecte del futur teatre municipal polivalent

17/03/2021

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges ha aprovat l’acta de recepció del projecte bàsic i executiu del Teatre Municipal Polivalent de les Borges Blanques, l’últim tràmit abans de començar a buscar finançament perquè el nou espai municipal sigui una realitat.

El projecte escollit, que amb la signatura d’aquesta acta de recepció ja ha quedat validat per l’Ajuntament, contempla que el nou Teatre Municipal Polivalent se situï al número 33 del carrer Borges del Camp, en un solar que té una extensió de 1.460,20 m2. Està previst que l’espai tingui una capacitat aproximada de 360 seients i flexibilitat d’ús, per a funcionar també com a auditori, sala de ball, entre altres usos firals complementaris. Igualment, està previst que tingui una graderia plegable, escenari telescòpic de dos nivells amb acústica variable i un office per a cafeteria.

La redacció del projecte bàsic i executiu i resta de documentació tècnica s’ha adjudicat a una empresa privada de les 13 que es van presentar al concurs, i per escollir-la s’han valorat aspectes com el disseny de l’espai i la viabilitat del projecte, l’eficiència energètica que contempla l’edifici, així com l’oferta econòmica inicial i els costos de manteniment, entre altres.

La primera tinent alcalde de les Borges, Núria Palau, ha explicat que la construcció d’un teatre municipal a les Borges és “una necessitat”, tenint en compte la congestió dels espais poliesportius, que actualment també són utilitzats per fer-hi activitats culturals, la qual cosa limita tant les propostes que s’hi poden desenvolupar com la pràctica de l’esport. Un problema que, per a Palau, s’ha agreujat arran de la pandèmia, ja que les restriccions d’aforament encara limiten més l’ús d’aquests espais. Per tot això, l’equip de govern s’ha compromès a iniciar les gestions per buscar finançament pel projecte per poder implementar el Teatre Municipal Polivalent de les Borges.

El projecte
La construcció del Teatre Municipal Polivalent de les Borges era una de les propostes que l’actual equip de govern tenia la voluntat d’executar des de l’any 2011, malgrat que hi havia altres equipaments pendents prioritaris. Ara, una vegada iniciades les obres de construcció de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues, i en un moment en què ja han quedat enrere altres projectes urgents com el Centre de Tecnificació de Tennis Taula, entre altres, és el moment de desencallar el projecte del Teatre Municipal Polivalent.

Els tràmits per edificar el teatre van començar el març de 2018, quan es va aprovar l’expedient de contractació del concurs per a l’adjudicació d’un contracte de serveis per la redacció del projecte d’un teatre municipal polivalent, i a l’abril del mateix any va finalitzar el termini per presentar les ofertes, amb 13 candidatures.

El concurs de projectes va constar de dues fases: una primera en què es van triar les tres millors candidatures, segons la proposta del Jurat del Concurs, i la segona, que va servir per determinar quina de les tres ofertes era l’escollida. Per superar aquesta fase, les tres empreses van haver de fer la seva proposta, i es va triar la que tenia una puntuació més alta després de valorar aspectes econòmics, ambientals i urbanístics, entre altres.

Finalment, el mes de juny del 2019, es va adjudicar el contracte a una empresa especialitzada per un import de 87.162,35 euros amb IVA. Ara, una vegada el projecte ha estat validat per la Junta de Govern Local, és el moment de buscar finançament per poder-lo dur a terme.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace
Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70