Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges aprova un nou model de pressupostos participatius més reflexius i amb una àmplia col·laboració de la ciutadania

10/03/2021

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat un nou model de pressupostos participatius amb l’objectiu de desenvolupar un procés, fruit del consens amb la ciutadania, que permeti decidir en què s’inverteix una part del pressupost municipal de l’Ajuntament de les Borges Blanques per a ser executat durant l’any 2022.

El consistori borgenc ha decidit optar per repetir la iniciativa dels pressupostos participatius que van iniciar l’any passat, però aquesta vegada amb un plantejament de caràcter bianual. Està previst que aquest 2021 es puguin presentar totes les propostes i que al mes de desembre, després d’efectuar les votacions, surti l’opció guanyadora, que es farà realitat durant l’any 2022.

Aquest canvi de model, impulsat per l’Ajuntament de les Borges amb la col·laboració d’una empresa especialitzada, té per objectiu aconseguir un ampli recull de propostes que condensin les prioritats ciutadanes i que incorporin la veu de tots els representants polítics, entitats i associacions, mon econòmic del municipi i de la societat de les Borges en general.

El model bianual de pressupostos
La decisió de plantejar uns pressupostos bianuals, amb un any per preparar les propostes i un any per executar la que finalment surti escollida, s’ha pres amb l’objectiu que la proposta final estigui ben consensuada i que totes les fases del procés es puguin dur a terme de forma òptima. Una decisió que, a més a més, té en compte l’experiència anterior amb la construcció del carril bici, que tot i que va tenir una molt bona acollida inicial de la ciutadania, no va poder complir amb els terminis d’execució i ha acabat qüestionat per una part de la població.

La regidora de transparència i participació de les Borges, Maria Fusté, ha explicat que el nou model és “més reflexiu, ja que dona a la ciutadania tot un any perquè puguin presentar les seves propostes”. D’aquesta manera, no caldrà condensar el procés en dotze mesos i, per tant, la licitació d’obres i els treballs començaran el 2022, la qual cosa atorga al consistori més marge de temps per executar la proposta, i a la ciutadania la possibilitat d’apostar per projectes de més magnitud.

En concret, s’han pressupostat 6.000 euros per aquest 2021 per tal que es pugui fer tot el procés de la tria del projecte i 50.000 euros per a l’any 2022, per a l’execució de la proposta escollida.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

La Junta de Govern Local de les Borges

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70