Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Propostes online per commemorar el Dia Internacional de la Dona a les Borges

05/03/2021

Les Borges Blanques ja ho té tot a punt per commemorar el Dia Internacional de la Dona el pròxim 8 de març. En una nova celebració marcada per la pandèmia, el consistori municipal ha optat per fer una desena d’actes, la majoria en línia i distribuïts en diversos dies, que van des de presentacions online i taules rodones fins a concerts i passejades amb aforament limitat. Tot, amb l’objectiu de reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones.

Els actes començaran el pròxim diumenge, 7 de març, amb una passejada feminista per l’entorn del municipi organitzada pel Grup Feminista Maria Rius. L’activitat arrencarà a la placeta del Terrall de les Borges i es realitzarà tenint en compte totes les mesures sanitàries.

El dilluns, 8 de març, els actes de commemoració començaran a partir de les 12 hores, amb l’acte de lectura del manifest feminista davant de l’Ajuntament. A la tarda, a partir de les 18.30 hores, tindrà lloc la presentació online del llibre ‘Dues dones’, a càrrec de Montse Sanjuan, un retrat de la postguerra a les terres de Ponent a través de dues veus femenines molt potents: dones supervivents de la Guerra Civil que viuen encadenades i torturades pel fet de tenir els fills tancats a la presó. La presentació es podrà seguir en directe a través de Tellfy de la Biblioteca Marqués l’Olivart de les Borges.

A partir de les 20 hores hi ha prevista una taula rodona sota el títol ‘Dones treballadores de les Borges Blanques en temps de pandèmia’, que s’emetrà com a programa especial a través de Les Borges TV. L’acte donarà veu a empresàries, membres del cos policial, responsables del sector educatiu, representants del món de l’esport i treballadores del sector sanitari perquè puguin abordar aspectes com la transmissió dels rols de gènere patriarcals i la manera de fer-hi front.

Activitats en línia per donar visibilitat a la dona durant tot el dia
Durant tot el dia 8 de març, a més a més, s’han programat dues activitats online en les quals es podrà participar durant tota la jornada. D’una banda, des del Casal Cívic de les Borges s’anima a compartir un missatge en què tothom doni a conèixer les dones que consideren referents a través d’un mur virtual de Padlet. D’altra banda, l’Ajuntament de les Borges proposa inundar les xarxes amb veu de dona i anima tothom a gravar-se mentre pronuncia l’eslògan “Borges amb Veu de Dona”, a publicar el vídeo a les xarxes amb el hashtag #BorgesAmbVeudeDona i l’etiqueta @AjBorgesBlanques.

Paral·lelament, l’Ajuntament de les Borges també col·labora en la divulgació de la campanya del SIAD del Consell Comarcal de les Garrigues “18’’ Silenci?”, amb el lema “Cada dia lluitem les violències masclistes”, una iniciativa que serveix per recordar que cada 18 segons una dona és maltractada en algun lloc del món, i va acompanyada de tota una sèrie de material de difusió adreçat a tota la ciutadania. En aquest sentit, del 8 al 12 de març, totes les persones que ho desitgin podran passar per l’Ajuntament a recollir un obsequi de la campanya fins a exhaurir existències. Al mateix temps, des del consistori també s’ha preparat un obsequi amb #Seguim, adreçat a tota la ciutadania i que vol commemorar el dia 8 de març, que es podrà passar a recollir per l’Ajuntament a partir del pròxim dilluns.

Per la seva banda, l’alumnat de 5è i 6è de primària del Col•legi Públic Joan XXIII de les Borges també participarà en la jornada amb uns murals temàtics que empoderen la dona i que s’exhibiran a les parets de la Biblioteca Marqués l’Olivart.

Els actes per commemorar el Dia de la Dona a les Borges finalitzaran el pròxim diumenge, 14 de març, amb el concert ‘Mirades en femení’, a càrrec de la Jove Orquestra de Ponent. Un espectacle que tindrà lloc al Pavelló de l’Oli amb entrada gratuïta i aforament limitat, i pel qual caldrà reservar entrada al web de cultura de l’Ajuntament.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Cartell d'actes del Dia Internacional de la Dona a les Borges

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70