Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Acaba la instal·lació de l’estació de recàrrega de vehicles elèctrics al Parc del Terrall de les Borges

04/03/2021

Les Borges Blanques ja té a punt la seva estació de recàrrega de vehicles elèctrics al Passeig del Terrall després que aquesta setmana hagin acabat les obres, tot i que el punt de subministrament, a càrrec d’una empresa especialitzada, encara no s’ha posat en funcionament i s’està pendent dels darrers tràmits administratius per poder-lo inaugurar oficialment.

L’estació de recàrrega de vehicles elèctrics de les Borges està situada a l’entorn del Parc del Terrall, concretament davant de les arcades històriques que hi ha ubicades al Passeig del Terrall, davant de la Placeta del Terrall. Es tracta d’un punt de càrrega ràpida, amb una potència de 55,4 kW, que garantirà el subministrament de dos vehicles de forma simultània al 80% de la seva capacitat, amb un temps de recàrrega d’entre 30 i 40 minuts.

Aquest punt de subministrament per a vehicles elèctrics serà un servei més que ofereix les Borges per a totes aquelles persones que han fet el canvi cap als vehicles més sostenibles, o estiguin pensant a fer-lo aviat. En aquest sentit, la primera tinent alcalde de les Borges, Núria Palau, s’ha mostrat satisfeta que el consistori hagi contribuït a disminuir la petjada de carboni al municipi, i ha explicat que el futur del municipi passa per “de mica en mica, anar sumant accions en favor d’unes Borges Blanques més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”.

Els orígens del projecte
El projecte d’instal·lar un punt de subministrament per a vehicles elèctrics a les Borges es va aprovar en Junta de Govern Local just abans de la pandèmia, el febrer del 2020, gràcies a l’adhesió del municipi a l’Acord marc de mobilitat sostenible de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i per un import de 21.940 euros, més IVA. Al mes de juny va finalitzar l’adequació de l’espai, tot i que no ha estat fins aquesta setmana que l’empresa subministradora ha acabat d’instal•lar la línia elèctrica que permetrà carregar els vehicles elèctrics, amb la col•locació dels comptadors.

Ara, resten els darrers tràmits administratius per poder-se inaugurar oficialment, que serviran per definir les tarifes i la forma de pagament del servei. En aquest sentit, i una vegada l’equip municipal hagi rebut la formació pertinent per part de l’empresa, decidirà si s’opta per emetre una targeta de càrrega que també sigui vàlida per a totes les estacions catalanes adherides a l’acord, o bé si es decanta per gestionar les recàrregues a través d’una app mòbil que, entre altres coses, també permetrà consultar la disponibilitat de l’estació a temps real.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

L'estació de recàrrega de vehicles elèctrics de les Borges, a punt de ser inaugurada

L'estació de recàrrega de vehicles elèctrics de les Borges, a punt de ser inaugurada

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70