Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

El Ple de les Borges aprova una moció per demanar ajuts per pal·liar els danys de les nevades a les oliveres de les Garrigues

29/01/2021

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat aquest dijous una moció presentada pel grup municipal de Junts per les Borges per demanar ajuts que permetin pal·liar els danys de les nevades a les oliveres en diversos municipis de les Garrigues.

Així, en la sessió en la qual els regidors i regidores han pogut triar si hi participaven de manera presencial o telemàtica, també s'ha aprovat la renovació d’una pòlissa de crèdit, per valor de 540.000 euros i a interès zero, per garantir la liquiditat del consistori.

El Ple també ha aprovat la proposta de resolució, presentada per Borges per la República i recolzada per Junts per les Borges, en la qual es demana la creació d’un protocol per acollir cerimònies civils als espais públics del municipi. La proposta contempla, entre altres coses, la creació d’una comissió ciutadana, amb representació de tots els grups, per a la redacció d’aquest protocol que faciliti les cerimònies civils, i l’adequació dels espais públics perquè s’hi puguin celebrar. També es preveu elaborar una ordenança que reguli aquestes cerimònies, que recollirà el protocol ciutadà.

Al mateix temps, també s'ha aprovat aprovar, amb unanimitat de tots els regidors i regidores del ple, la moció presentada pel grup Borges per la República en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per la seva participació a l’1 d’octubre, quan era alcalde d’Agramunt.

El Ple també ha servit per aprovar l’adhesió a un manifest de suport al poble sahrauí, presentat pel grup municipal de Borges per la República i consensuat amb Junts per les Borges.

Propostes de resolució

El grup municipal de Borges per la República ha presentat una proposta de resolució en suport de les energies renovables i per la implantació de criteris d'integració paisatgística, protecció agrícola i d'equilibri territorial al Decret 16/2019, però l’Equip de Govern de Junts per les Borges ha indicat que hi votarà en contra. La raó per la qual preveuen no donar suport a la proposta és que els usos dels terrenys agraris ja es troben regulats per la legislació vigent, que delimita el terreny que es pot dedicar a la col·locació de plaques fotovoltaiques, i que ja està copat a les Borges. Per aquest motiu, i fins que no es faci públic el pla específic que el Departament d’Agricultura té previst elaborar, el grup considera que no té sentit donar suport a la proposta.

Mocions

En l’àmbit de les mocions, Borges per la República n’ha presentat una per controlar la sobrepoblació de coloms a través d’un pinso que esterilitza les aus, però l’Equip de Govern de Junts per les Borges ha indicat que hi votarà en contra. Segons ha declarat el regidor d’Urbanisme, Vies públiques i camins de les Borges, Daniel Not, “davant de la realitat, que és un cost econòmic del pinso que és inassumible per part del consistori i uns resultats que no són del tot òptims, preferim continuar apostant pel sistema tradicional de captura de la sobrepoblació de coloms”.

Una altra de les mocions presentades per Borges per la república demana reclamar nous accessos a l'AP-2, l'execució dels compromisos relatius a la millora de la N240, la bonificació i desviació de vehicles pesants entre les Borges Blanques i Soses, i la desactivació del protocol de desviació del trànsit de l'AP-2 a l’N-240 en episodis de boira intensa, i també es preveu que sigui rebutjada. La raó és que l’equip de govern creu que la proposta és incompleta, en la mesura que no demana en cap moment la duplicació de la via entre Lleida i les Borges, per la qual cosa aniria contra l’acord de consens aconseguit el 7 de desembre de 2016, i impulsat per l’Ateneu Popular Garriguenc que establia exigir l'alliberament immediat i definitiu de l'autopista AP-2 en el tram entre Lleida-Montblanc i la duplicació de la via entre Lleida i les Borges. Malgrat que l’equip de govern ha intentat consensuar la inclusió d’aquest aspecte a la moció, el grup proposant s’ha negat a incorporar-lo.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Els integrants del Ple de les Borges Blanques d’aquest mandat 2019-2023

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70