Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges premiarà els ciutadans que reciclin els seus envasos amb un sistema que incorpora la tecnologia mòbil

16/12/2020

Els habitants de les Borges Blanques compromesos amb el reciclatge obtindran a partir d'avui recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l'aposta de l'Ajuntament per RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país.

Les Borges Blanques es converteix en un dels municipis catalans a apostar per aquest sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, i, al seu torn, premia els ciutadans que reciclen amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper.

Els veïns i veïnes de les Borges Blanques podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 40 contenidors grocs dels carrers de la localitat -als quals s’ha incorporat tecnologia- i obtenir recompenses en fer-ho. Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l'entorn dels ciutadans de les Borges Blanques, com les contribucions a la recollida pel Banc d’Aliments de Nadal al municipi, entre altres projectes d’inclusió social.

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha explicat que “aquest nou sistema de reciclatge amb incentius és un reconeixement per als veïns i veïnes del municipi que ja reciclen i també un al•licient per tal que aquells qui encara no ho fan, incorporin hàbits respectuosos amb el medi ambient, alhora que contribueixen a millorar la nostra societat”.

Per la seva banda, el portaveu d'Ecoembes a Catalunya, Enric Ibáñez, ha afirmat que "gràcies a RECICLOS, els ciutadans compromesos amb el reciclatge, a més d'ajudar a estalviar energia o a donar una nova vida als envasos reciclant al contenidor groc, ara podran també contribuir a millorar les Borges Blanques a través de les recompenses que obtenen en reciclar. És la primera vegada que un sistema de reciclatge uneix tecnologia i recompenses per tal d'ajudar a reciclar més i millor. RECICLOS, lluny de ser un projecte de futur, és ja una realitat".

Per fer ús de RECICLOS, els ciutadans de les Borges Blanques només han de descarregar-se l’app, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

El Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) RECICLOS va néixer a TheCircularLab, el centre d'innovació oberta d'Ecoembes. Després de la seva implantació en diversos municipis de Catalunya el passat any com a projecte pilot, en col•laboració amb la Generalitat de Catalunya, al llarg de 2020 ha començat a funcionar en municipis de la Comunitat de Madrid, Andalusia, Aragó, Múrcia, la Rioja, Illes Balears i pròximament ho farà a Comunitat Valenciana.

Sobre Ecoembes

Ecoembes és l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge dels envasos de plàstic, llaunes i brics (contenidor groc) i els envasos de paper i cartó (contenidor blau) a tot Espanya.

El 2019 es van reciclar més d’1,5 milions de tones d'envasos de plàstic, llaunes, brics, i de paper i cartó en tot el territori nacional. Gràcies a aquesta xifra, es van obtenir nombrosos beneficis ambientals, com evitar l'emissió d’1,67 milions de tones de CO² a l'atmosfera, l'equivalent a la totalitat del que emeten les centrals de carbó a Espanya durant dos mesos o estalviar 6,37 milions d'MWh. Així mateix, es van estalviar 20.740.000 de metres cúbics d'aigua.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

L'alcalde Enric Mir escanejant el codi de l'envàs per al projecte RECICLOS a les Borges.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70