Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Meritxell Budó visita les Borges i reivindica que el 32% del PUOSC s’invertirà a la demarcació de Lleida

04/12/2020

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha reivindicat aquest divendres el valor del PUOSC com a eina de desenvolupament pel territori i ha recordat que “el 32% dels seus recursos” s’invertiran a la demarcació de Lleida. Ho ha fet en una intensa jornada que l’ha portat a la comarca de les Garrigues, on ha visitat el Vilosell, la Floresta i les Borges, on ha estat rebuda per l’alcalde, la corporació municipal i altres responsables locals i comarcals, ha visitat l’ajuntament borgenc, ha concedit una entrevista a un diari comarcal i ha conegut el molí de la Cooperativa de Sant Isidre. Per la tarda, Budó ha presidit la primera reunió de treball del projecte País Viu, a la comarca de les Garrigues, a la sala d’actes del Centre d’Empreses Innovadores de les Borges.

Així, i per Meritxell Budó, el PUOSC es configura com a una “eina” que permet la Generalitat de Catalunya “invertir o acompanyar el món local en les seves inversions” i que ha estat reactivat per l’actual Govern de la Generalitat desprès de no haver-se convocat en els últims vuit anys. En aquesta legislatura, ha recordat la consellera, “s’han aprovat més de 2.300 projectes” i, dels 250 milions d’euros amb els quals estava dotat el Pla, “un 32%” –percentatge que equival a 80 milions- serveixen per finançar projectes a la demarcació de Lleida, un fet que, assenyala, “demostra que, des del territori, s’han presentant molts bons projectes”.

Al seu torn, Enric Mir, l’alcalde de les Borges Blanques, ha destacat el valor que aquest PUOSC té per endegar millores a infraestructures com ara les xarxes de clavegueram o les xarxes de fibra òptica. “Hi ha necessitats reals, com ara el clavegueram, que, fins ara, estaven desateses a nivell d’ajuts per les administracions de rang superior. Les connexions de fibra, per la nostra comarca, també són fonamentals”, ha explicat.

Venjança de l’Estat contra l’1 d’Octubre
A banda, i durant la seva visita, la consellera ha tingut també paraules per la decisió del Tribunal Suprem que revoca el tercer grau als presos polítics catalans que s’ha fet pública i l’ha qualificat de “vergonya” i “crueltat” perquè implica “una vulneració dels drets democràtics i dels drets penitenciaris als quals qualsevol pres del nostre país hi té dret”. Per Budó, tot plegat “és una venjança de l’estat envers les persones que varen fer possible l’1 d’octubre”.

Per últim, la consellera s’ha referit al Pla de Nadal en el qual treballa el Govern de la Generalitat i ha destacat que servirà per garantir que tothom es podrà reunir amb la seva família però “de manera endreçada”.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Les autoritats han donat la benvinguda a la consellera Budó a les Borges Blanques.

Enric Mir i la consellera Meritxell Budó en la recepció a l'Ajuntament de les Borges Blanques.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70