Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges continua reparant camins malmesos per les llevantades i les pluges d’enguany

02/09/2020

En aquesta ocasió s’han adjudicat les obres d’arranjament dels camins del Carro, Clotal – Daviscan, Font Vella i Collet; i enguany ja s’ha actuat als de les Verdunes, Salat, l’Escola de Capacitació Agrària, Borges Can, darrera Griñó, la Pujada i ja s’havien iniciat una part del de la Font Vella


La Junta de Govern Local de les Borges Blanques ha aprovat aquest dimecres, 2 de setembre, l’adjudicació dels contractes menor d’arranjament dels camins Carro, Clotal – Daviscan, Font Vella i Collet, ja que, segons l’informe tècnic, a conseqüència de les llevantades de finals de 2019 i principis de 2020, així com de les pluges registrades enguany a la capital garriguenca, havien quedat força malmesos i suposaven un risc per a la mobilitat dels veïns i les veïnes.

L’adjudicació s’ha dut a terme en dos contractes diferents, el primer és específic pel camí del Carro, el vial que uneix l’accés des de les Borges a la carretera C-233 i la carretera LV-2012, on es troba l’accés al Polígon de Grans Indústries, ja que a causa de la seva connectivitat entre les empreses i la ciutat és molt transitat, la qual cosa produeix un deteriorament del ferm. A més a més, les abundants pluges de la primavera haurien provocat que aquest deteriorament s’hagi accelerat i augmentat. Per a dur a terme l’arranjament, s’ha contractat a una empresa especialitzada de les Garrigues, per un import de 1.735 euros més IVA.

D’altra banda, en la mateixa reunió també s’ha donat llum verda al contracte menor per arranjar els camins del Clotal – Daviscan, la Font Vella i Collet, ja que són vials que, entre altres, donen servei a les finques amb cultius diversos que hi ha ubicades al seu entorn i les abundants pluges d’aquesta primavera, juntament amb el trànsit de tractors i maquinària necessaris per als conreus del seu voltant, han ocasionat un deteriorament del ferm d’aquests camins. L’adjudicació s’ha fet a una empresa especialitzada de la comarca, per un import de 1.679 euros més IVA.

Cal tenir present que a mitjans de juliol ja es van adjudicar, pels mateixos motius, els arranjaments dels camins del Salat, l’Escola de Capacitació Agrària, Borges Can, darrera Griñó i del tram de terra del de la Pujada, i que a finals de juny, ja s’havia aprovat, entre altres, l’adjudicació del contracte de les obres de reparació i millora del ferm del Camí de la Font Vella, i del Camí de les Verdunes.

Segons ha exposat el regidor d’Urbanisme, Daniel Not, “tenim previst seguir tot l’any amb aquest tipus d’actuacions, en aquells camins que resulta prioritari l’arranjament per tal de facilitar la mobilitat i l’accés a les finques de conreus de la capital garriguenca, segons l’informe tècnic de l’arquitecte municipal. Així, els vials els quals estem reparant presentaven irregularitats notables que dificultaven el trànsit i podien representar perills per als vehicles en cas que avancés el seu deteriorament, ja que les pluges i les llevantades dels darrers temps havien agreujat el seu estat”.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

L'arquitecte, l'alcalde i el president dels Amics de la Font Vella visitant els treballs fets fins ara.

La màquina que arranja el Camí de la Font Vella.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70