Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

La xarxa pública de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya arriba a les Garrigues

29/07/2020

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de Catalunya, Jordi Puigneró, ha visitat aquest dimecres, 29 de juliol, els treballs de desplegament de la xarxa pública de fibra òptica a les Garrigues, a la localitat de Puiggrós. Prèviament, el conseller s’ha reunit amb l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, l’alcaldessa de Puiggrós, Montse Ruiz, a la seu de l’ens garriguenc, acompanyat del Secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, i del gerent del Consell, Gerard Aliaga.

En el transcurs de la seva visita a la capital garriguenca, Puigneró ha destacat que avui era un dia important per al futur de les Garrigues, ja que hi ha arribat la primera infraestructura que ajuda a fixar gent al territori i que pot contribuir a lluitar contra el despoblament de les zones rurals, ja que permet crear feina al municipi i situar les Garrigues, en l’àmbit tecnològic, al segle XXI.

Posteriorment, la comitiva, en la qual també hi havia altres alcaldes i regidors de la comarca, s’ha desplaçat fins al municipi de Puiggrós, on han visitat els treballs de desplegament dels 16 quilòmetres de xarxa que, a finals d’agost, uniran Mollerussa i les Borges Blanques, i que tenen un pressupost de més de 620.000 euros. Pel que fa a la resta dels 24 municipis de la comarca garriguenca, el conseller ha informat que confien a tenir-los connectats abans de l’estiu de l’any 2023, i que els treballs els finançaran a meitats iguals la Generalitat i la Diputació de Lleida.

Puigneró ha afegit que, a partir d’ara, a les Borges i a Puiggrós, 6.300 habitants es podran beneficiar d’aquesta nova xarxa pública, que evita que hi hagin ciutadans de primera i de segona i que permetrà garantir serveis bàsics a la població i la competitivitat de la seva economia. En les pròximes setmanes, els operadors de telecomunicacions ja podran començar a oferir el servei a la ciutadania i, segons ha exposat el Secretari de Polítiques Digitals, ja hi ha 4 empreses que s’han interessat en fer-ho.

Finalment, el conseller ha volgut remarcar que el sector TIC a Catalunya, a diferència del que han fet la majoria de la resta de sectors, ens els sis primers mesos d’enguany ha crescut a nivell d’ocupació i que, el Govern de Catalunya serà el primer de tot l’Estat en aprovar, dimarts vinent, un decret per a regular el teletreball.

Al seu torn, l’alcalde Mir ha senyalat que pels alcaldes de les Garrigues avui és un goig poder rebre la fibra òptica, ja que és una gran esperança de present i de futur, sobretot per les oportunitats que pot representar pel nostre territori, a nivell empresarial i per a combatre el despoblament. L’alcalde borgenc ha agraït l’esforç que està fent la Generalitat i ha demanat a la Diputació que també faci l’esforç per a poder desplegar la xarxa pública de fibra als 24 municipis de les Garrigues.

Finalment, el president del Consell Comarcal de les Garrigues ha indicat que amb la fibra, juntament amb l’arribada del reg del Segarra-Garrigues, han de garantir les oportunitats i el futur de la nostra comarca.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

El conseller i els alcaldes garriguencs comproven la xarxa pública de fibra òptica

El conseller Puigeneró s'ha reunit amb els representants garriguencs al Consell Comarcal

Els tècnics expliquen l'estat dels treballs de desplegamnet de la fibra òptica a les Garrigues

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70