Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges renova els convenis amb SOREA, per evitar la interrupció del servei d’aigua per situacions de vulnerabilitat econòmica, i amb Interior, per a col·laborar amb la Seguretat Ciutadana

22/07/2020

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat aquest dimecres, 22 de juliol, la renovació dels respectius convenis amb SOREA, Sociedad Regional de Abastecimiento de Aguas Sau, prestadora de serveis relacionats amb el cicle integral de l’aigua de les Garrigues, i amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Lluita contra la pobresa energètica
Així, en el cas de SOREA, s’ha donat llum verda a renovar el conveni que possibilita l’accés de les persones usuàries del servei municipal d’abastament d’aigua en situació de vulnerabilitat econòmica als ajuts dels Fons de Solidaritat posat en marxa per SOREA i el consistori de la capital garriguenca, fa 3 anys i mig.

El Fons de Solidaritat comptarà amb un import de 4.000 euros, aportats a parts iguals per SOREA i l’ajuntament borgenc, i les aportacions dels organismes es destinaran a la liquidació total o parcial del deute corresponent a la factura del servei municipal d’aigua de les famílies en situació de vulnerabilitat, acreditada pels Serveis Socials de l’Ajuntament. A la vegada, el conveni també preveu ajornar les factures pendents de pagament amb la corresponent reobertura del subministrament si la suspensió per impagament s’hagués efectuat.

L’alcalde de la capital de les Garrigues, Enric Mir, que signarà la renovació del conveni en els pròxims dies, ha exposat que “a les Borges seguirem evitant i combatent les situacions de pobresa energètica, ja que no podem permetre que les famílies borgenques amb dificultats econòmiques es quedin sense un servei tan bàsic i essencial com és l’aigua corrent”.

Renovació de la Xarxa Rescat
En la mateixa reunió, l’Ajuntament de les Borges Blanques ha acordat renovar la seva col·laboració amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, en matèria de seguretat ciutadana, mitjançant la renovació del conveni per seguir adherit a la Xarxa Rescat.

Aquesta es caracteritza per l’ús eficient de la banda de freqüències d’emergències i seguretat, la possibilitat de comunicacions xifrades, la bona cobertura urbana i rural i les comunicacions entre grups independents amb possibilitat de coordinació. És una xarxa de radiocomunicacions mòbils que permet la comunicació entre usuaris i facilita la tasca i la cooperació entre els col·lectius en actuacions d’emergències o seguretat.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

L'Alcalde, Enric Mir, i el Gerent Territorial de SOREA durant la signatura del conveni contra la pobresa energètica.

Enric Mir i Montserrat Messegué en una imatge d'arxiu signant el conveni de la Xarxa Rescat.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70