Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

L’Ajuntament de les Borges s’adhereix al servei de videoconferència per als ens locals

08/04/2020

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques, reunida en una nova sessió telemàtica, ha aprovat aquest dimecres, 8 d’abril, l’adhesió al servei de videoconferència per als ens locals que ha posat en funcionament el consorci Localret, anomenat LOCALRETMEET.

En aquest sentit, la primera tinent d’alcalde, Núria Palau, ha exposat que es tracta d’un servei sense cost, i que la seva durada inicial és de quatre mesos, mitjançant el qual, mentrestant duri el confinament per l’alerta sanitària per coronavirus, se celebraran les sessions dels òrgans col·legiats a distància, donant compliment al qual estableix la disposició addicional tercera del Decret llei 7/2020, de 17 de març. A més a més, gràcies a aquest nou sistema, també podrem retransmetre en directe les sessions plenàries com la que farem demà dijous, per primera vegada en la nostra història, de manera telemàtica.

Així, segons ha afegit Palau, amb aquest acord també autoritzem al Consorci Localret per a l’emissió de les sessions dels òrgans de govern celebrades per videoconferència en el seu canal YouTube. D’aquesta manera, a les Borges seguim implementant noves mesures que ens permeten disminuir el risc de contagi per COVID-19, a l’hora que mantenim els nostres compromisos de transparència i de promoure la participació de la ciutadania en els afers públics.

LOCALRETMEET
LOCALRETMEET proporciona un servei de videoconferència basat en el programari de codi obert Jitsi Meet instal·lat en servidors d’ús exclusiu de Localret, facilitant l’accés als “Ens” que podran crear les sessions de forma autònoma.

En cas de requerir l’emissió en directe de la sessió, aquesta opció haurà de ser activada pel coordinador a l’inici de la sessió. La transmissió en directe requereix addicionalment d’un canal de Youtube com a plataforma per emetre en directe, amb aquesta opció activada.

L’ “Ens” haurà d’utilitzar per a aquesta finalitat el seu propi canal o, en cas de no poder disposar-ne, sol·licitar a Localret la utilització del seu canal per emetre la sessió en directe.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Un ple recent de l'Ajuntament de les Borges Blanques.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70