Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

L’Ajuntament de les Borges crea un comitè d’emergències per a prevenir possibles contagis per coronavirus

18/03/2020

Aquest dimecres s’ha celebrat la primera Junta de Govern Local telemàtica i s’han començat a desinfectar els carrers del municipi

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha anunciat aquest dimecres que ha signat un decret de mesures excepcionals, en relació a la prevenció i contagi del Coronavirus, seguint les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, entre les quals destaca la constitució d’un Comitè d’Emergències municipal de l’Ajuntament, conformat per l’alcalde, Enric Mir, la 1a tinent d’alcalde, Núria Palau, la regidora de Salut, Ariadna Salla, el gerent d’Urbanisme, Albert Quintillà, el caporal en cap de la Policia Local, Alfons López, i la secretaria Anna Gallart.

Igualment, el decret preveu mantenir tancats tots els equipaments municipals, així com parcs i jardins; suspeses l’atenció directa al públic a la seu de l’Ajuntament i els mercats setmanals; i anuncia la suspensió dels termes i terminis per a la tramitació de procediments administratius, inclosos els terminis de pagaments dels tributs municipals, i la celebració dels Plens Ordinaris, entre altres mesures, com el teletreball del personal municipal, i que tindran una vigència inicial fins al 30 de març de 2020, tot i que podran ser prorrogades, segons evolució de la situació.

Al seu torn, la 1a tinent d’alcalde, Núria Palau ha comunicat que aquest matí, un cop superat l’episodi de pluges d’aquests dies anteriors, s’ha iniciat la desinfecció preventiva de carrers, places, baranes, contenidors i zones vulnerables amb un líquid biològic desinfectant, homologat pel departament de Salut, considerat innocu per a les persones, i que està previst que s’allargui durant els pròxims dies. A més a més, Palau ha exposat que com a mesura de prevenció, la Junta de Govern Local d’aquest dimecres, s’ha celebrat de manera telemàtica, per primera vegada a la història de les Borges Blanques.

Finalment, també cal recordar que la regidoria de Benestar i Salut ha habilitat dos números de telèfon d’atenció a la gent gran, per a tot allò que els pugui convenir en aquesta situació d’alarma sanitària per coronavirus, el 649 330 090 i el 630 679 587.

Resum del decret publicat per l’Ajuntament de les Borges
Atesa la situació d’emergència sanitària generada pel risc de propagació del Coronavirus, declarada pandèmia global per l’OMS, i seguint les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’alcaldia de les Borges Blanques, disposa via Decret, l’adopció de les següents mesures excepcionals, en relació a la prevenció i contagi.
1. La constitució d’un Comitè d’Emergències municipal de l’Ajuntament, conformat per l’alcalde, Enric Mir, la tinent d’alcaldia Núria Palau, la regidora de Salut, Ariadna Salla, el tècnic Albert Quintillà, el caporal Alfons López i la secretaria Anna Gallart.
2. Tindran les funcions definides en casos d’emergència associades a malalties transmissibles amb potencial de risc, derivades del PROCICAT.
3. Té com a objectiu, garantir els serveis bàsics i essencials per la població, com neteja viària, recollida de residus, enllumenat públic, abastament domiciliari d’aigua potable, seguretat i vigilància etc. Així com les resolucions dels òrgans de govern.
4. El tancament de tots els equipaments municipals, així com parcs i jardins.
5. Evitar les concentracions de persones, en privat, llocs de culte i al carrer. Suspendre els mercats setmanals.
6. Suspendre l’atenció directa al públic a la seu de l’Ajuntament, es recomana la via telefònica i telemàtica, atenent els casos urgents i respectant les mesures de seguretat.
7. Suspendre els termes i terminis per a la tramitació de procediments administratius, inclosos els terminis de pagaments dels tributs municipals.
8. Suspendre la celebració dels Plens Ordinaris.
9. Dispensar l’assistència a les dependències municipals del personal no adscrit als serveis bàsics, que ha de quedar localitzable i disponible, a més de realitzar tasques de teletreball.
10. El personal adscrit a la brigada d’obres, serveis, jardineria i neteja, prestarà el servei en règim de torns, atenent els serveis bàsics, principalment de neteja i desinfecció dels espais públics i dependències municipals.
11. L’apel·lació a la comprensió, a l’actitud personal i al sentit cívic de la població per rebaixar com més aviat el potencial de risc de contagi, molt elevat en l’actualitat.
12. L’establiment de la vigència inicial d’aquestes mesures fins al 30 de març de 2020, tot i que podran ser prorrogades, segons evolució de la situació.

L’alcalde
Enric Mir i Pifarré
 

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Imatge d'arxiu de la Junta de Govern Local de les Borges Blanques.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70